23948sdkhjf

Nyt fragtcenter på vej i Københavns Lufthavn

Tysk projektudvikler investerer 300 mio. kroner i en 20.000 kvadratmeter stor terminal til luftfragt.

Københavns Lufthavn har indgået en aftale med den tyske developer Axxus Capital om at bygge en ny luftfragtsterminal i den østlige del af lufthavnen.

Terminal får et areal på ca. 20.000 kvadratmeter, og byggeriet forventes færdigt inden for de næste to år.

Ifølge en pressemeddelelse investerer Axxus Capital 300 mio. kroner i projektet, der er den tyske virksomheds første i Skandinavien:

- Vi ser et stort potentiale i at udvikle luftfragten i Københavns Lufthavn. I de kommende år vil der blive endnu større behov for gode luftfragtfaciliteter til at håndtere stigende fragtmængder til og fra eksempelvis Kina, siger CEO Markus Wolf.

En vigtig del af strategien
I Københavns Lufthavn glæder kommerciel direktør Peter Krogsgaard sig over udsigten til en højere fragtkapacitet.

Lufthavnen har de seneste år øget sit aktivitetsniveau inden for den såkaldte ’belly cargo’, hvor passagerfly på de lange, interkontinentale ruter lastes med varer. Det kan ifølge Peter Krogsgaard udgøre mere end 10 procent af den samlede omsætning på en rute.

- I dag udgør ’belly cargo’ 40 procent af den samlede tonnage i CPH, og det er steget med syv procent i år. Vi arbejder målrettet på at tiltrække endnu flere langdistanceruter, og derfor er en vigtig del af vores strategi at skabe et godt grundlag for luftfragt i CPH, forklarer han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157