23948sdkhjf

Fire teams kæmper om byudvikling i Fredericia

Parallel-konkurrencen om en ny bydel mellem Lillebælt og Fredericias bymidte bevæger sig nu ind i Fase 2.
Over de næste 20-25 år vil et nyt byområde skyde op på de tidligere industriarealer mellem bymidten og vandet i Fredericia.

Bag projektet står partnerskabet FredericiaC, og dommerkomitéen har nu udvalgt de hold, der går videre i til næste fase i konkurrencen om en udviklingsplan.

De fire teams er Hold Adept, Hold Arup, Hold KCAP samt Hold Vandkunsten, og FredericiaC’s bestyrelsesformand, Lars Holten, er meget tilfreds med kvaliteten i de udvalgte forslag:

- Det er nogle meget fornemme konkurrencebidrag. Blandt andet er det interessant, at flere af holdene har et spændende og overraskende fokus på, at det kræver en helt særlig strategi at udnytte de store potentialer, som Fredericia har, så byen kan ændre sit image fra gammel industriby til en by med spændende bomuligheder og moderne erhverv. På den måde får udviklingen af FredericiaC også en regional betydning, siger han.

Konkurrencens Fase 2 går i gang efter nytår, hvor FredericiaC holder startseminar for de fire hold.

Om FredericiaC
FredericiaC er et partnerskab mellem Fredericia Kommune og Realdania Arealudvikling. FredericiaC har som formål at udvikle tidligere industriarealer mellem bymidten og vandet.

Område er på i alt ca. 20 hektar og forventes at få en bebyggelsesprocent på 120; heraf 50 % boliger, 40 % erhverv og 10 % kultur.

Bag udviklingen står partnerselskabet FredericiaC P/S, dannet af Fredericia Kommune og Realdania Arealudvikling.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141