23948sdkhjf

Utilfredsstillende regnskab fra Aarsleff

Efter tre nedjusteringer i årets løb offentliggjorde entreprenørkoncernen Aarsleff mandag et 2009/10-resultat, der er 142,5 mio. kroner lavere end i fjor.
Da Per Aarsleff A/S tog hul på regnskabsåret 2009/10 var det med en forventning om at komme ud med et plus på 140 mio. kroner før skat.

Mandag kom så årsregnskabet, hvor resultatet på 66 mio. kroner før skat forklares med, at den økonomiske afmatning har påvirket aktiviteten mere end ventet.

Omsætningen er faldet med 11 % til 4.337 mio. kroner, hvoraf ca. 65 % er hentet på det danske marked. Generelt betegnes udviklingen som utilfredsstillende.

Anlægsmarked stærkt påvirket øget konkurrence
Aarsleffs tre divisioner; Anlæg, Fundering og Rørteknik, har alle klaret sig dårligere end i fjor, men det er især lavere indtægter på anlægsaktiviteterne, der er årsag til det voldsomme fald i koncernresultatet. Her er overskuddet således faldet fra 130 til 19 mio. kroner før skat:

- Anlægsmarkedet var karakteriseret ved en skarp konkurrence inden for de generelle anlægsopgaver. Krisen taget i betragtning er det positivt, at der har været et stort antal opgaver i udbud, men marginalerne er stærkt påvirket af konkurrencesituationen, oplyser Aarsleff i sin ledelsesberetning.

Koncernens resultatgrad er faldet fra 4,3 % til 1,5 %, mens det gennemsnitlige antal medarbejdere er 3.162 – 55 færre end i sidste regnskabsår.

Overskud på 120 mio. kroner i 2010/11
I det nye regnskabsår forventer Aarsleff igen fremgang, og selvom markedet fortsat vil være præget af hård konkurrence, kalkulerer ledelsen med væsentligt højere omsætning.

Det skyldes ikke mindst Aarsleffs kontrakt på byggeriet af London Array Offshore Wind Farm, som ventes indledt i 2. kvartal af regnskabsåret.

Ordrebeholdningen er ved indgangen til det nye regnskabsår større end på tilsvarende tidspunkt i fjor, og som udgangspunkt forventer Aarsleff et resultat før skat på 120 mio. kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109