23948sdkhjf

Nyt projekt med indkøbscenter og boliger i Hjørring

130 millioner postes i Springvandspladsen.

Springvandspladsen i Hjørring står til at få lidt af en saltvandsindsprøjtning: Et nyt stort byggeri med indkøbscenter - indeholdende et supermarked eller flere butikker - og 35 nye lejeboliger er på trapperne på en af byens helt centrale pladser.

- Lysten og behovet for at foretage investeringer af denne størrelse i Hjørrings gamle midtby, kommer som en naturlig følge af kommunens planer om sanering af bydelens centrum, siger Gert Jensen, der er direktør i ejendomsselskabet Domus Vendia, som laver projekteringen.

Det samlede byggeri bliver på 8.500 kvadratmeter, og prisen vil blive på cirka 130 mio. kroner. Tegningerne til det nye byggeri er udarbejdet af arkitektfirmaet C.F. Møller.

Lokalplanen for det nye projekt forventes at være klar i løbet af sommeren 2018, hvorefter der vil gå omkring halvandet år, inden byggeriet kan stå færdigt.

Bag projektet står det til formålet oprettede investeringsselskab "K/S Segelckes Gl. Brænderi", som har allieret sig med ejendomsselskabet Domus Vendia fra Hjørring til at projektere byggeriet i samarbejde med Hjørring kommune.

Investeringsselskabet købte i 2017 hele ejendommen på Springvandspladsen, som strækker sig ned ad Jernbanegade og Svinget. Ejendommen havde tilhørt ejerkredsen bag Fætter BR-kæden siden 1987. 

Oprindeligt blev ejendommen opført som sprit- og gærfabrik i sidste halvdel af 1800-tallet, hvor den gennem mange årtier var Hjørrings største arbejdsplads.

Domus Vendia er i øjeblikket ved at sanere den store ejendom "Stokbrohus" i Stokbrogade med nye butikker og lejligheder, og har blandt andet bygget den nye boligblok ved siden af Aldi i Højene.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172