23948sdkhjf

TK Development tror fortsat på stort overskud

I 1. - 3. kvartal er det blot lykkedes at hente et overskud på 10,2 mio. kr. efter skat. Alligevel fastholdes forventningerne om et årsresultat på omkring 100 mio. kr.
Sammenlagt er det i perioden 1. februar - 31. oktober blevet til et overskud på 10,2 mio. kroner efter skat. Det er 39,2 mio. kroner lavere end samme periode i fjor.

Omsætningen udgør 326,8 mio. kroner, hvilket er et markant fald i forhold til sidste år, hvor TK Development på samme tidspunkt havde omsat for 1.207 mio. kroner.

Fastholder forventningerne
Trods det lavere overskud fastholder ledelsen forventningerne om et samlet overskud på 100 mio. kroner for hele regnskabsåret.

Det begrundes bl.a. med, at koncernens fokus på den eksisterende portefølje har sikret en god fremdrift på de enkelte projekter, som i perioden er blevet yderligere optimeret.

Samtidig vurderer ledelsen, at markedsforholdene har ændret sig i positiv retning. Konkret har det givet sig udslag i en pæn lejerinteresse – primært på retail-projekter – samt forsigtig optimisme og øget investeringslyst blandt investorerne.

TK Developments samlede projektportefølje udgjorde pr. 31. oktober 3.397 mio. kroner, hvoraf de 62 % består af færdige projekter. Der er her primært tale om indkøbscentre, som aktuelt indbringer en årlig nettoleje på 147,3 mio. kroner. Det svarer til en forrentning på 7 %.

Kapitaludvidelse giver nye muligheder
Tidligere på året gennemførte TK Development en kapitalforhøjelse og hentede på den konto 210,3 mio. kroner.

Ledelsen forventer, at pengene kan bruges til at udnytte de muligheder, som er opstået i markedet under finanskrisen:

- Markedsforholdene de seneste år har åbnet for nye projektmuligheder. Ledelsen vurderer aktuelt en række konkrete nye projektmuligheder, og koncernen forventer at indgå aftaler om flere af disse projekter, oplyser TK Development.

Det er ledelsens vurdering, at der efterhånden er fundet et nyt niveau for prissætningen af bl.a. jord, entrepriser, fast ejendom og lokaleleje, og det underbygger den fremadrettede rentabilitet. Derfor forventer TK Development nu en normal avance på nye projekter i porteføljen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125