23948sdkhjf

Moderne kartoffelrækker står nu klar i Ørestad

I disse uger lægges sidste hånd på Bellarækkerne – de 122 nye rækkehuse i det nye Bellakvarter i Københavns Ørestad, der er skabt under inspiration fra byggeforeningshusene på Østerbro.

De første beboere er allerede flyttet ind i området, som især henvender sig til børnefamilier, der ønsker moderne boliger, lys og luft tæt på byen. Hele området er bilfrit, og stierne mellem husene binder området sammen for at skabe gode rammer for fællesskab.

Det er Vilhelm Lauritzen Arkitekter, der har slået stregerne til de moderne boliger, som med skrå tagflader og store vinduespartier mod syd lader masser af lys slippe ind i de små, tætliggende byhuse.

Ved første øjekast kan man se, at de 122 rækkehuse er skabt med klare referencer til de velkendte københavnske byggeforeningshuse. De nye boliger på henholdsvis 116 og 129 kvadratmeter, er, i lighed med eksempelvis Kartoffelrækkerne, Brumleby og Humleby, fordelt i flere plan.

Udfordrede tagdækkere Det er lidt over to år siden, at spaden blev stukket i jorden til byggeriet, som opføres af HHM i totalentreprise.

Blandt håndværkerne på pladsen finder man tagdækker Jan Birkemose fra Krone Tag, der fortæller, at den største udfordring har været de meget skrå tagflader opbygget i kileskåret isolering, som husene er født med fra arkitektens hånd:

- Der er et fald på 11 grader på de skrå tagflader, så det har krævet nogle ekstra lange skruer og rør og lidt ekstra planlægning for at få tagdækning og isolering ordentligt fastgjort, siger han i en pressemeddelelse.

På projektet måtte tagdækkerne bruge skruer og rør på godt 900 mm mod en normal længde på 300-400 mm.

Til husene er der anvendt Residek-tagpap, som beklædes med sedum for at give husene et naturligt, nordisk udtryk og sikre en sammenhæng med de grønne områder på Amager Fælled.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.099