23948sdkhjf

Analyse bekræfter kreditklemme i byggeriet

En ny undersøgelse fra Danmarks Statistik dokumenterer udmeldingerne om, at bygge- og anlægsvirksomheder har fået sværere ved at låne penge under krisen.
Analysen sammenligner små og mellemstore virksomheders adgang til finansiering i henholdsvis 2007 og 2010.

Konklusionen er, at det i løbet af de tre år er blevet markant sværere at låne penge – trods bankernes udmeldinger om, at der ikke er sket ændringer i kredit- og vurderingsproceduren:

- Andelen af virksomheder, der fuldt ud nåede den søgte finansiering var i 2010 faldet til 69 % i forhold til at hele 92 % af virksomhederne i 2007. Og i 2010 oplevede 23 % af virksomhederne at få blankt nej, hvor dette tal i 2007 var så lavt som 4 %, siger projektchef Jørn Jensen fra Dansk Byggeri.

Analysen viser også, at hele 40 % flere virksomheder i bygge- og anlægserhvervet søgte lånefinansiering (fx finansiering i bank eller realkredit) i 2010 end i 2007. Den tilsvarende andel for alle virksomheder udgør 26 %:

- Analysen bekræfter således desværre vores egne analyser. Det er blevet meget vanskeligt for virksomhederne i bygge- og anlægserhvervet at opnå finansiering efter finanskrisen, konkluderer Jørn Jensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109