23948sdkhjf

Østjyske motorvej får seks spor

Vejdirektoratet går torsdag i gang med at udbygge E45 fra fire til seks spor mellem Skanderborg S og Aarhus S

Trafikanterne på Østjyske Motorvej E45 vil fra i dag kunne mærke, at udbygningen af motorvejen fra fire til seks spor går i gang.

Strækningen oplever allerede i dag trængselsproblemer i myldretiden og risikerer i stigende grad at blive en trafikal flaskehals, da trafikken på de danske motorveje stiger.

De nye motorvejsspor vil derfor give trafikanterne en hurtigere og mere sikker rejse på strækningen.

Vejarbejdet starter i den nordligste del af strækningen mellem motorvejskryds Århus S til syd for tilslutningsanlægget Skanderborg N, og det kommer i første omgang til at omfatte de sydgående spor.

- Motorvejskrydset ved Aarhus S bliver uden tvivl den største flaskehals på projektet, fordi trafikanterne får endnu mindre plads at flette sammen på. Derfor prioriterer vi at få den nordligste strækning færdig først. Vi forventer at være færdig dér inden sommerferien, siger Robin Højen Madsen, projektleder i Vejdirektoratet, i en pressemeddelelse.

Trafikale konsekvenser
I første omgang skal trafikken flyttes mod højre, så trafikken fremadrettet kommer til at køre i nødsporet og det langsomme spor.

Køresporet bliver smallere, og derfor sættes hastigheden til 80 km/t. Derudover skal der sættes skilte op, og etableres bygge- og arbejdsplads i midterrabatten. Det hurtige spor inddrages til arbejdsområde.

- Vi holder cirka fire km fri for vejarbejde midt på hele strækningen, hvor hastigheden sættes op til 110 km/t. Det gør vi for at give et "pusterum" i vejarbejdet og for at få skabt luft i trafikken igen, og endelig vil vi se, hvordan trafikken arter sig med omlægningerne og hastighedsnedsættelsen, inden vi går i gang med den midterste etape, siger Robin Højen Madsen, projektleder i Vejdirektoratet.

Et spor farbart
I etableringsperioden fra torsdag den 18. januar til mandag den 21. januar vil der kun være et spor farbart i aften- og nattetimerne. I dagstimerne vil der være to spor farbare. Trafikanter i nordgående retning bliver indtil videre ikke berørt af vejarbejdet.

Opstart i nordgående retning følger på et senere tidspunkt.
brahe

Udbygningen

Vejdirektoratet skal udbygge den eksisterende motorvejsstrækning mellem Skanderborg Syd og Aarhus Syd fra en firesporet til en sekssporet motorvej.
Hele strækningen er omkring 15 km lang.

Der er afsat 524 mio. kroner til projektet.

Udbygningen fra fire til seks spor planlægges at ske i midterrabatten, fordi den er 12 meter bred på strækningen. Dermed kan motorvejen udbygges indad i stedet for ude i siden af vejen. Nødsporene vil derfor blive opretholdt som nødspor efter udbygningen.

Vejprojektet skal være færdigt i løbet af 2019. Men Vejdirektoratet arbejder på at åbne de nye spor for trafik allerede med udgangen af 2018.
Derefter følger et slidlagsarbejde i sommeren 2019, hvorefter vejen står helt færdig.
Kilde: Vejdirektoratet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094