23948sdkhjf

Supermagasin til kulturarv står klar til sommer

Københavns Kommune og Base Erhverv har fejret rejsegilde på specialbygget lavenergihus, der samler historiske genstande fra ti adresser rundt om i hovedstaden.

Et nybygget magasin, der skal rumme genstande og dokumenter fra Københavns historie, ventes klar til indflytning på Erik Husfeldtsvej Høje-Taastrup til juli.

Onsdag den 17. januar 2018 var der rejsegilde på det specialbyggede hus, der opføres af Base Erhverv i totalentreprise for Københavns Kommune.

167,4 mio. kroner er budgettet for det cirka 8.000 kvadratmeter store byggeri, der er designet, så klimaet kan tilpasses forskellige typer af dokumenter og genstande. Hertil kommer faciliteter til at konservere og registrere dokumenter og genstande. Det er Base Erhverv, der opfører byggeriet i totalentreprise for Københavns Kommune.

- Vi får et supermagasin, der er helt up-to-date med hensyn til rigtig bevaring af dokumenter og genstande. Bygningens funktioner er planlagt meget nøje og som et lavenergihus. Vi glæder os meget til at tage huset i brug og til den effektive drift, som huset giver mulighed for, siger museumsdirektør Lene Floris, Historie & Kunst.

Når magasinet er klar til indflytning i juli, forestår et større flyttearbejde. Det nye byggeri kommer nemlig til at erstatte arkiver og magasiner på ti forskellige adresser. Alene fra det største af de nuværende magasiner – en midlertidig adresse i Hedehusene – flyttes 100.000 genstande og 29.000 hyldemeter dokumenter.

Magasinet kommer til at rumme omfattende samlinger fra Københavns Stadsarkiv, Københavns Museum og Thorvaldsens Museum. Sidste gang København fik et specialbygget magasin, var da Københavns Rådhus blev indviet i 1905. Rådhuset kom fra starten til at huse Københavns Stadsarkiv og Københavns Museum.

- Vi skal passe godt på Københavns kulturhistorie, som rummer alt fra Søren Kierkegaards personlige ejendele til stemmeurnen fra det første valg til Borgerrepræsentationen. Det nye magasin og det kommende København Museum giver bevaringen og formidlingen af byens kulturarv helt moderne rammer. Det er vigtigt, at byens historie også kan stå stærkt for eftertiden, siger overborgmester Frank Jensen (S).

Det nye magasin er ikke det eneste markante kulturhistoriske initiativ i Københavns Kommune. Omkring nytår 2019 åbner et nyt Københavns Museum i Stormgade 18 - lige bag Københavns Rådhus og over for Nationalmuseet. Kommunen har bevilget 62,3 mio. kr. til ombygning, indflytning og nye udstillinger.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156