23948sdkhjf

By & Havn bygger stort kulturhus i Ørestad

”Byens Hus” er arbejdstitlen på et kultur- og beboerhus, som By & Havn vil bygge på vegne af grundejerne i Ørestad Syd. Huset bliver cirka 2.500 kvadratmeter stort og forventes at åbne i 2021.

Ifølge lokalplanen skal der etableres fællesfunktioner på én procent af det samlede boligareal. Med projektet bliver fællesarealerne for ca. 2.800 boliger samlet i ét hus med langt flere faciliteter, end de respektive beboerforeninger ville kunne etablere i eget regi.

- Ved at sammentænke fælles, lokale beboerfunktioner med regionale kulturfaciliteter skaber vi et nyt samlingssted i Ørestad Syd, siger udviklingschef Rikke Faaborg Jarmer i en pressemeddelelse.

By & Havn opererer med et budget på cirka 45 mio. kroner, og står for størstedelen af byggeriet, mens grundejerne vil eje huset og stå for driften, som Københavns Kommune yder 2 mio. kroner årligt til.

Der bliver mulighed for både indendørs- og udendørsaktiviteter, da huset vil ligge lige på kanten af Naturpark Amager og aktivitetspladserne på Asger Jorns Allé. Det er endnu ikke besluttet, hvilke funktioner huset skal indeholde.

I løbet af foråret en række workshops for at finde frem til, hvad huset skal indeholde. De foreløbige planer præsenteres den 30. januar på Ørestad Bibliotek.

"Vi vil gerne sikre, at huset bliver til glæde for så mange beboere og foreninger som muligt, og derfor inviterer vi til borgermøde, hvor man kan komme med forslag og idéer til huset. De input vil vi tage med i det videre arbejde,  siger Rikke Faaborg Jarmer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125