23948sdkhjf

Tømmerhandel har vokseværk

Davidsens Tømmerhandel har i det forgangne år øget omsætningen med knap 30 %, og adm. direktør Povl Davidsen forventer, at fremgangen fortsætter i det nye regnskabsår.
Trælast- og byggemarkedskæden Davidsens Tømmerhandel har netop offentliggjort sit årsregnskab for 2009/10.

Af nøgletallene fremgår det blandt andet, at kæden har øget den samlede omsætning i sine otte afdelinger fra 645 til 826 mio. kroner.

Samtidig har Davidsen foretaget investeringer for 79 mio. kroner og udvidet medarbejderstaben fra 278 til 348 ansatte.

Ekspansion er vejen frem
Strategien betyder, at ledelsen har valgt at acceptere en periode med lavere indtjening, og resultatet før skat er således faldet fra 13,5 til 11,8 mio. kroner:

- Andre har valgt at afskedige og fastholde en ret høj indtjening under krisen. Vi tror på, at vi skal ekspandere, så vi står bedst muligt rustet i markedet, når den økonomiske udvikling vender, forklarer adm. direktør Povl Davidsen og uddyber:

- Branchen som helhed forventer ikke en positiv udvikling i det samlede salg under finanskrisen. Det er vi sådan set enige i. Men vi har ikke desto mindre valgt en strategi, som har udvidet vores markedsandel og omsætning markant.

Flere professionelle kunder på Fyn
Investeringerne på 79 mio. kroner dækker dels over opkøb af Sandal Trælast i Fredericia, der er en af Sydjyllands store tømmerhandler, og dels etablering af en ny tømmerhandel i Tietgen Byen i Odense.

I december 2010 tog Davidsen 6.000 m² nye lagerbygninger i brug i Odense til ekspedition og forsendelse i det fynske område. I løbet af foråret udvides den fynske afdeling desuden med en ny håndværkerbutik til professionelle kunder:

- Strategien om at ekspandere betyder, at vi har øget vores markedsandel blandt professionelle kunder på Fyn fra anslået 3 % til 10 % inden for det seneste par år, fortæller Povl Davidsen.

Fremgangen er dog ikke kun hentet i det professionelle segment. Fx formåede Davidsen i december 2010 at tredoble omsætningen i det nyerhvervede byggemarked i Fredericia i forhold til samme måned året før.

Davidsen vil i 2010/11 fortsat øge aktiviteten, og Povl Davidsen forventer et lidt højere resultat end i det netop afsluttede regnskabsår.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093