23948sdkhjf

Esbjerg får ny ’mini-skyline’

Plan- og miljøudvalget i Esbjerg Kommune har godkendt et nyt byggeri i ni etager på hjørnet af Kongensgade, Skolegade og Strandbygade.
Bag byggeriet står selskabet Faminvest ApS., der har døbt projektet ”Fanøhus”.

I første omgang havde plan- og miljøudvalget i november måned vedtaget, at der kunne arbejdes videre med et projekt i otte etager, men efterfølgende viste det sig, at en lille del af byggeriet nåede op på ni etager.

Derfor skulle udvalget igen tage stilling til projektet, og på et møde kort før jul faldt den endelige godkendelse på plads:

- Det her er altså et meget, meget spændende projekt, som også kan løfte hele området og trække aktivitet til den døde ende af gågaden, siger udvalgsformand Freddie H. Madsen til JydskeVestkysten.

"Fanøhus” er tegnet af arkitektfirmaet Christian Lund, der har tilstræbt at opføre et byggeri i et moderne og markant formsprog, som harmonerer med den eksklusive beliggenhed.

Det er planen, at stueetagen og 1. sal skal indeholde butikker, mens de resterende etager bliver boliger. Herudover skal der etableres parkeringspladser i kælderen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079