23948sdkhjf

Danske Bank bygger nyt hovedsæde

I 2023 flytter Danske Bank hovedsæde fra Holmens Kanal til et nyopført domicil på Postgrunden ved Københavns Hovedbanegård. Samtidig samler banken sine koncernfunktioner på to adresser i Storkøbenhavn.

Det oplyser Danske Bank fredag i en pressemeddelelse.

Lundgaard & Tranberg er valgt som arkitekt på projektet, mens Danica Pension er bygherre. Danske Bank bliver således lejer det nye domicil på Postgrunden, som ved færdiggørelsen vil være ejet ligeligt af ATP og Danica Pension.

- Med vores nye hovedsæde får vi nogle fysiske rammer, der understøtter vores ambition om at drive en moderne og innovativ virksomhed for både kunder og medarbejdere. Bygningen er skabt til at give gode kundeoplevelser og skabe optimale rammer for samarbejde og udnyttelse af de teknologiske muligheder, siger administrerende direktør Thomas F. Borgen.

Han fremhæver endvidere, at Danske Bank, med placeringen af sit hovedsæde på Postgrunden, bliver en del af et nyt område i hjertet af København.

- Vi glæder os til at blive en aktiv del af et nyt og spændende område i København, og med vores kommende hovedsæde skaber vi en endnu mere åben og tilgængelig bank, siger Thomas F. Borgen.

Den nye bygning bliver daglig arbejdsplads for cirka 4.000 ansatte og kommer desuden til at indeholde et bankmuseum, en café og en bankfilial. Foruden domicilet på Postgrunden vil Danske Banks koncernfunktioner i Københavnsområdet fra 2023 blive samlet i Høje Taastrup, hvor banken allerede holder til.

Flytningen af hovedsædet betyder, at Danske Bank i 2023 siger farvel til Holmens Kanal, hvor koncernen har haft hovedsæde siden 1875. Danske Bank solgte i 2016 ejendommen til Standard Life for 1,4 mia. kroner og bor i dag til leje.

Det forventes, at byggeriet på Postgrunden vil gå i gang i 2019. Byggeriet bliver på cirka 82.000 kvadratmeter, heraf 14.000 kvadratmeter kælder. Hvem der skal opføre det nye domicil, er endnu ikke afgjort.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.249