23948sdkhjf

Der danses på tåspidser i Odense

"I formår at danse på tåspidser på den trange plads". Sådan lød de rosende ord til håndværkerne, da Realdania By & Byg holdt rejsegilde for det første af to nye huse på den kommende Oluf Bagers Plads midt i Odenses historiske centrum

En lillebitte byggeplads klemt inde mellem historiske bygninger og igangværende nybyggerier.

Det er arbejdsforholdene for de håndværkere, som siden marts sidste år har arbejdet med at opføre to nye huse på den kommende Oluf Bagers Plads i Odense.

- Oluf Bagers Plads er en vigtig brik i omdannelsen af Odense. Både pladsen og bygningerne skal danne indgangsmotiv eller portal til indgangen til det nye TBT-område, dvs. det område, hvor den tidligere firesporede Thomas B. Thriges Gade lå, lød det i onsdags fra Realdania By & Bygs arkitekt og projektleder Frants Frandsen, som står i spidsen for opførelsen af de nye bygninger og den kommende plads, Oluf Bagers Plads.

For at skabe denne portal mellem nyt og gammelt på den kun 360 kvadratmeter store plads - der ligger klos op ad fine og skrøbelige historiske bygninger - må håndværkerne sno sig. De må "danse på tåspidser", som arkitekt Mette Tony fra Praksis Arkitekter formulerede det ved onsdagens rejsegilde.

Traditionelle materialer og moderne komfort
Placeringen mellem nyt og gammelt afspejler sig også i husenes byggestil og materialer. Her forenes traditionelle materialetyper og klassiske håndværksmetoder med nye løsninger og moderne komfort.

Det gælder for eksempel brugen af ler fra inderst til yderst i de to bygninger - et klassisk materiale med gode termiske egenskaber, der kan være med til at skabe et sundt indeklima og honorere kravene til moderne komfort.

De nye bygninger får desuden saddeltage og rundbuevinduer i stueetagen sådan som mange andre bygninger i Odenses historiske bykerne, og samtidig bliver husene udstyret med nyeste teknologi til for eksempel styring af energiforbrug.

Kaptain

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109