23948sdkhjf

Innovative aktivitetsanlæg på syddanske skoler

Med en samlet bevilling på 6,743 mio. kroner bliver fem skoler nu del af et udviklingsprojekt, der skal få børn og unge til at bevæge sig mere på skolerne.
Udviklingsprojektet hedder ”Playspots” og er en del af forskningsprojektet ”Space”, som over en periode på to år følger 1.350 elever fra i alt 14 skoler i Region Syddanmark.

Formålet er at undersøge om og hvordan, ændringer i fysiske og organisatoriske rammer kan påvirke børn og unge til at bevæge sig mere.

”Playspots” består af fem konkrete projekter på fem skoler i Region Syddanmark. Projekterne repræsenterer en varieret videreudvikling af multibanen og det lille næraktivitetsanlæg til idræt, leg og ophold.

Det er ambitionen, at de med deres forskellighed, indhold og relativt beskedne anlægsbudgetter kan komme til at fungere som eksempler for andre skoler:

- Projekterne er alle en videreudvikling af Lokale- og Anlægsfondens idéer om nyskabende næraktivitetsanlæg til idræt, bevægelse og ophold. De kan i høj grad være til inspiration for andre kommuner og skoler, der ønsker at aktivere et skoleområde og samtidig åbne for lokalområdet og gøre skolen til et aktivt samlingssted – også efter skoletid, siger analysechef Bo Vestergård Madsen fra Lokale- og Anlægsfonden.

"Playspots" er udviklet i et samarbejde mellem Peter Holst Arkitektur og Landskab, Lokale- og Anlægsfonden, TrygFondens Forebyggelsescenter ved Syddansk Universitet, Region Syddanmark samt fem skoler i Esbjerg, Nordfyn, Sønderborg, Varde og Vejle.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094