23948sdkhjf

Ledige skal være med til at bygge Storstrømsbro

Millionbeløb fra Beskæftigelsesministeriet skal sikre, at arbejdsløse kan være med til at bygge den nye Storstrømsbro.

Seks millioner kroner er på vej til Vordingborg og Guldborgsund Kommuner, så 250 ledige kan få de kvalifikationer, der skal til for at arbejde på den nye Storstrømsbro. Det skriver DR Sjælland.

Pengene kommer fra Beskæftigelsesministeriet, hvor minister Troels Lund Poulsen (V) håber, at pengene kommer til at hjælpe mennesker, der har brug for det:

- Vi skal jo først og fremmest sikre, at der er kvalificeret arbejdskraft til stede lokalt, og der kan det jo ikke nytte noget, hvis der bliver mangel på for eksempel faglært arbejdskraft, siger han til DR Sjælland og uddyber:

- Vi skal sikre, at vi kan få opkvalificeret nogle af dem, der måske har brug for lidt ekstra, for så at få de fornødne kompetencer. Så det her tager jo afsæt i at sikre, at flest mulige kvalificerede hænder er til rådighed, når det her store projekt for alvor går i gang.

I Guldborgsund Kommune glæder borgmester John Brædder fra Guldborgsundlisten sig over pengene, som han håber kommer til at gøre masser af gavn.

- Det er en fantastisk god nyhed, siger John Brædder til DR Sjælland og fortsætter:

- Det er godt, vi allerede nu sikrer, at vi er klar, når arbejdet går i gang.

Borgmesteren er ikke i tvivl om, at pengene vil gøre gavn, når blot kommunerne går i dialog med konsortiet omkring, hvad der præcist er brug for.

- Så kan vi begynde at opkvalificere vores ledige, så de kan blive en del af det opsving, der uvilkårligt vil komme i bygningen af broen, siger John Brædder, der understreger, at også de omkringliggende kommuner som Næstved og Lolland får gavn af pengene.

I Vordingborg Kommune er borgmester Mikael Smed (S) også glad for at kunne aktivere en del af kommunens arbejdsløse.

- Pengene er vigtige for at få udvidet vores arbejdsstyrke. Det er jo nu, vi skal have gang i hjulene og have flest muligt ind på arbejdsmarkedet. Så pengene falder på et tørt sted.

Der er ingen sikkerhed for, hvem der i sidste ende bliver ansat til at støbe broelementer og bygge selve broen:

- Men vi kan i hvert fald klæde nogle mennesker rigtigt godt på til et arbejdsmarked, der kommer til at mangle arbejdskraft, siger Mikael Smed til DR Sjælland.

Senere i dag skal beskæftigelsesministeren sammen med transportminister Ole Birk Olesen fra Liberal Alliance i samråd om den nye Storstrømsbro.

Her skal ministrene svare på, hvordan regeringen vil tage hensyn til lokal arbejdsløshed, etablering af elev- og lærlingepladser, overenskomstvilkår, social dumping, samt fagbevægelsens og arbejdsgiverorganisationernes vilkår.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141