23948sdkhjf

Herlev-entreprenør skal bygge ’fremtidens daginstitution’ i Vallensbæk

B. Nygaard Sørensen har netop sikret sig totalentreprisen på daginstitutionen Amalieparken, der skal opføres som lavenergi. Projektet er tegnet af Vandkunsten.
Onsdag satte Vallensbæk Kommune navn på det team, der skal stå for opførelsen af kommunens nye daginstitution, som fra årsskiftet 2011/12 skal huse 120 børn.

Byggeriet bliver en opgave for B. Nygaard Sørensen, der løb med sejren i totalentreprise-konkurrencen i samarbejde med Tegnestuen Vandkunsten samt det rådgivende ingeniørfirma Hansen, Carlsen & Frølund:

- B. Nygaard Sørensens vinderprojekt er en kreativ løsning, der rummer en masse muligheder for spændende udfoldelser for børnene, både indendørs og udendørs. Vi får samtidig et arkitektonisk flot hus, der klæder de eksisterende bygninger i Amalieparken, siger borgmester Henrik Rasmussen.

Lavt energiforbrug og høj fleksibilitet
For borgmesteren og Vallensbæk Kommune har faktorer som bæredygtighed og miljø spillet en afgørende rolle for valget af vinderforslaget.

Institutionen bliver et lavenergibyggeri i to etager, som overholder alle moderne krav til akustik og indeklima. Bygningens energiforbrug minimeres ved brug af LED-lys samt de mest miljørigtige løsninger inden for varme, vand og ventilation.

Samtidig får institutionen stor fleksibilitet med hensyn til indretning og anvendelse. Institutionen opføres med seks ”kuber”, der er bundet sammen af et stort fællesareal med atriumgård og scene.

Til hvert grupperum/kube i stueetagen er der udgang til en træterrasse med sandkasse, som vil fungere rigtig fint for de mindste børn, som et samlet afgrænset rum.

Selve bygningen kommer til at koste 18 mio. kroner. Grunden kostede 2,8 mio. kroner, og derudover er der udgifter til rådgivning, inventar, legeplads mm. Der opereres med et samlet anlægsbudget på ca. 28 mio. kroner.

Læs mere om den nye institution på Vallensbæk Kommunes hjemmeside
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125