23948sdkhjf

Kæmpekran skal bygge bro ved Frederikssund

En 155 meter lang montagekran bestående af ca. 5000 dele er nu klar til at samle de 492 broelementer til Kronprinsesse Marys Bro

En 155 meter lang og 650 ton tung liggende montagekran har gjort sit indtog på byggepladsen til Kronprinsesse Marys Bro ved Frederikssund. Dens lige er ikke set i Danmark sigen byggeriet af Sallingsundbroen for 50 år siden, skriver Ingeniøren.

I 5000 dele ankom kranen, fordelt i 60 containere. Det har taget tre måneder for 12 personer at samle den - men i færdig stand kan den, sin størrelse til trods, styres af en enkelt person.

Fag for fag skal den enorme kran samle de i alt 492 betonsegmenter, der er støbt i Polen, og som kommer til at udgøre overbygningen på den nye bro.

Ifølge Ingeniøren er hvert element 19,7 meter bredt, 4 meter højt og ca. 3 meter dybt. De støbes af op til 44 m3 beton, og de tungeste vejer 99 ton.

To af de i alt 16 bropiller er støbt færdig, og samtidig er de første fundamentpæle boret og støbt ned i fjordbunden. På visse steder går pælene 40-50 meter ned i undergrunden.

Arbejdet med at montere alle segmenterne går i gang inden for nogle uger og ventes at tage otte-ni måneder, skriver Ingeniøren.

Kilde: Ingeniøren

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.158