23948sdkhjf

Skorstensrøg gør toppen af nyt højhus ubeboelig

De øverste 17 meter af det højeste af de planlagte højhuse på Posthusgrunden må ikke benyttes til beboelse på grund af røgen fra H.C. Ørstedsværket.

Derfor bliver højhuset måske kun 98 meter højt i stedet for 115 meter, skriver Ingeniøren.

- Røgen fra H.C Ørstedsværket er ikke farlig som sådan – der er ikke tale om giftig røg. Røgen fra værket indeholder stoffer, hvor der er krav til grænseværdien – hvor høj en koncentration må man udsættes for kontinuerligt. Vi kan ikke indrette boliger, hvor koncentrationen er for høj, fordi der er krav til, at man skal kunne lufte ud i sin bolig ved at åbne vinduerne, siger Lotte Linnet, arkitekt og projektleder hos Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune, til Ingeniøren.

Det er nu op til højhusets bygherre, Danica Pension, at tage stilling til, hvad man gør med et højhus, der er godkendt til kote 115, men ikke må have lejligheder over kote 98.

Hos Danica understreger ejendomsudviklingsdirektør Robert Nellemann dog, at det fortsat er planen at bygge boliger i højhuset.

- Detailprojektering af det højeste tårn er ikke opstartet. Der er under alle omstændigheder intet i vejen for, at blandt andet teknikarealer ligger over kote 98. Desuden kræver lokalplanen, at tårnet afsluttes med en top indeholdende et arkitektonisk grønt element. Toppen skal være mindst 15 meter høj, siger han til Ingeniøren.

rg

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141