23948sdkhjf

NCC og Bravida trækker sig fra sygehusudbud

Et konsortium med entreprenørerne NCC og Bravida ønsker alligevel ikke at afgive tilbud på entreprise til 1,6 mia. kroner på Nyt OUH

NCC/Bravida-konsortiet har i dag meddelt Region Syddanmark, at konsortiet trækker sig fra at afgive bud på det såkaldte klyngeudbud på Nyt Odense Universitetshospital (Nyt OUH). En entreprise med en estimeret værdi på 1,6 mia. kroner. 

Det oplyser Region Syddanmark.

- Vi er rigtig ærgerlige over, at NCC/Bravida vælger at trække sig, da det oplagt betyder mindre konkurrence. Vi ser frem til en god og konstruktiv snak med de resterende ansøgere, siger formanden for Region Syddanmarks anlægs- og innovationsudvalg Karsten Uno Petersen (S) i en pressemeddelelsen.

I brevet til regionen skriver NCC/Bravida, at beslutningen er truffet ud fra en samlet vurdering af tilbuddet og de ressourcer, der skal allokeres. Det holder konsortiet op mod sandsynligheden for at vinde opgaven, sat op mod konsortiets muligheder på andre projekter i markedet.

Annulerer ikke
Første dialogrunde med totalentreprenørerne er netop gået i gang, og efter at NCC/Bravida i dag har trukket sig forsætter Region Syddanmark den konkurrenceprægede dialog med de tre øvrige totalentreprenører. Det drejer sig om det italienske joint venture CMB/Itinera, We Care med MT Højgaard og den fynske entreprenør 5 E Byg A/S.

Klyngeudbuddet er opdelt i fire delprojekter. 5E Byg er prækvalificeret til at byde på to af delprojekterne, mens Itinera/CMB og MT Højgaard byder på hele pakken.

- Vi håber ikke, at vi kommer i den situation, at flere af ansøgerne trækker sig. Men hvis det sker, er vi berettiget til og forventer at forsætte dialogen med den eller de resterende ansøgere. Vi har ingen grund til at tro, at konkurrencesituationen bliver forbedret ved at annullere udbuddet og genudbyde opgaven. Afhængig af hvordan konkurrencesituationen udvikler sig, vil vi have fokus på at sikre, at klyngekontrakterne bliver indgået til konkurrencedygtige priser, siger Karsten Uno Petersen.

Dialogen mellem regionen og de tre resterende konsortier varer indtil maj 2018. Efter dialogfasen er afsluttet udarbejder Region Syddanmark et endeligt udbudsmateriale på baggrund af konsortiernes input. Herefter færdiggør de tre totalentreprenører deres tilbud. Efter planen vælger regionsrådet på mødet i september 2018 den eller de totalentreprenører, der skal bygge de fire klynger.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125