23948sdkhjf

Letbanen har fundet sin rådgiver

Det bliver Preben Skaarup Landskab, der i de kommende fem år skal være designrådgiver på etableringen af en 12 km. lang letbane i Århus.
I skarp konkurrence med fire andre teams er Preben Skaarup Landskabsarkitekter blevet udvalgt som designrådgiver på letbanens 1. etape i samarbejde med underrådgiverne Knud Holscher Design og ÅF - Hansen og Henneberg.

Teamet får dermed til opgave at varetage udviklingen af en designmanual, der skal beskrive det designmæssige helhedsindtryk for letbanen på hele den 12 km lange strækning fra Aarhus H via Skejby Sygehus til Lystrup.

Samtidig skal manualen vise, hvordan letbanen optimalt kan indpasses i det omgivende miljø. Endvidere er det intensionen, at designmanualen også skal benyttes i udformningen af eventuelle fremtidige etaper på den østjyske letbane.

Designrådgiverens rolle bliver desuden at designe elementer som perroner og belysning samt de overordnede designprincipper for letbanens tekniske og såkaldt infrastrukturelle udstyr som master og broer.

I alt fem teams var prækvalificeret til opgaven og afleverede deres tilbud den 19. november. Udover Preben Skaarup Landskab deltog følgende hovedrådgivere: C. F. Møller, PLH Arkitekter, Public Arkitekter og Schønherr.

Læs mere om letbane-projektet på www.midttrafik.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094