23948sdkhjf

Spaden i jorden til Aalborgs nye psykiatri

Første etape til over en kvart milliard kroner er sat i gang ved Nyt Aalborg Universitetshospital.

Med regionsrådsformand Ulla Astman (S) i spidsen blev spaden torsdag den 1. marts stukket i jorden til Region Nordjyllands nye psykiatribyggeri, der opføres i tilknytning til Nyt Aalborg Universitetshospital i Aalborg Øst.

Første etape udgør 11.000 kvadratmeter og skal opføres af lokale TL Byg i totalentreprise. Byggeriet kommer blandt andet til at rumme intensive sengeafsnit og faciliteter til retspsykiatrien.

- Det er et spændende byggeri i ét plan, vi skal i gang med. Patienterne får direkte adgang til motions-, terapi og udeområder, hvilket er et markant kvalitetsløft i forhold til de rammer, de indlagte patienter på Mølleparkvej har i dag, siger Ulla Astman i en pressemeddelelse.

Byggeperioden forventes at være to år, og det er planen, at byggeriet skal stå færdigt i 2020 samtidig med byggeriet af det nye universitetshospital.

Den samlede økonomi for første etape er cirka 277 mio. kr. (prisniveau 2018), hvoraf 83 mio. kr. er satspuljemidler.

Det er Region Nordjylland, der er bygherre, og hensigten er i løbet af en årrække at opføre yderligere to etaper, som kan huse de tilbageværende afsnit fra Mølleparkvej og Brandevej, således at hele Psykiatrien i Aalborg til sidst samles ved det nye universitetshospital.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094