23948sdkhjf

Skotsk stilladsgigant lægger millionordre hos dansk startup

Nordic Platform, der står bag et system med lette kompositdæk til stilladser, har landet en kunde af de helt store.

Den skotske stilladsgigant, Turner Access, har lagt en ordre, som over de næste fem år kan løbe op i et større millionbeløb.

Knud Højland Pedersen, der er administrerende direktør i Turner Access, fortæller, at Nordic Platforms danskudviklede kompositdæk fremover bliver standard i Turner Access’ stilladssystem, Octo.

- Vi udfaser helt aluminium og finér. Det leverer alle andre, og vi går efter at have nogle unikke produkter, og det har vi med kompositmaterialer. Vi leverer også ståldæk, som til nogle specielle formål fortsat har sin berettigelse. Ellers går vi udelukkende efter komposit, som er et stort fremskridt ikke mindst på det britiske marked, siger han.

Fordobler omsætning
Ordren kommer i forlængelse af Nordic Platforms deltagelse i et forløb hos i Scale-Up Denmark, hvor Turner Access sad med i et advisory board.

Nordic Platform har i forvejen et par aftaler om OEM-produktion, men Turner Access er den første kunde, der gør kompositdækket til standard. Det kan få stor betydning for den unge danske virksomhed.

- Hvis Turners forventninger går i opfyldelse, handler det om et større millionbeløb over fem år, og lige nu fordobler det vores årlige omsætning, fortæller indehaver og direktør for Nordic Platform, Per Mose.

Fører store og små virksomheder sammen
Scale-Up Denmark er et elitetræningsprogram iværksat af de danske regioner og Erhvervsstyrelsen med det formål at få mindre, unge virksomheder til at vokse.

Som led i programmet nedsættes et advisory board, der forener store virksomheders logistik og organisation med små virksomheders kreativitet og nyskabelse.

- Vi tror på, at det magiske opstår, når vi bringer dem sammen. Vi har gennemført ni forløb inden for offshore industri, hver med et fem måneders intenst program, og det var meget givtigt for Nordic Platform at have en international virksomhed som Turner Access med. Og at det oven i købet blev til en konkret ordre er ekstra spin off, siger Lisbeth Valther, administrerende direktør for Next Step Challenge, som driver Scale-Up Denmark.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095