23948sdkhjf

Erfaren herre i spidsen for odenseansk kæmpeprojekt

Svend Heegaard er udnævnt til ny projektchef for et af Danmarks største byudviklingsprojekter – omdannelsen af Thomas B. Thriges Gade i Odense.
Svend Heegaard er 60 år, bosat i Odense og anerkendt som en engageret kapacitet inden for byudvikling. byudvikling.

Tidligere har han blandt andet stået i spidsen for store projekter som Havnestad (Islands Brygge), Midtermolen (København Ø) og Greenland Passage (London Docklands).

På CV’et står desuden stillinger som projektleder for Modern Terminals (Hong Kong), Fibertex (Malaysia – Line 1), New Factory (Shanghai, Kina) og EAC Distribution Centre (Beijing, Kina).

- Svend Heegaard har tung projekterfaring fra både ind- og udland. Han har i en lang årrække arbejdet med store komplekse byudviklingsprojekter, der har krævet et bredt spænd af faglige kompetencer. Han er kendt for at bringe projekterne i hus indenfor de økonomisk og tidsmæssige rammer og har stor erfaring med de kommercielle dele af denne type projekter, fremhæver stadsdirektør Jørgen Clausen fra Odense Kommune.

Den nye projektchef tiltræder sin stilling den 1. marts 2011. Han skal referere til projektets styregruppe, der er nedsat af Realdania og Odense Kommune.

Fakta om projektet
Den overordnede vision for Thomas B. Thriges Gade er at udvikle en sammenhængende og bæredygtig by med fokus på et aktivt byliv.

Omdannelsen påbegyndes efter planen i 2014 samtidig med åbningen af Odins Bro, der udgør det sidste led i Odenses ringgade. Den nye bydel forventes at stå færdig mellem 2017 og 2020.

Projektområdet strækker sig fra Odense Å i syd til Øster Stationsvej i nord og udgør ca. 50.000 m². Det forventes, at der kan bygges mellem 50.000 og 70.000 m² blandet bolig, detailhandel og erhverv, der skal anlægges to nye underjordiske p-anlæg og der etableres nye byrum.

Tidligere på måneden satte Odense Kommune og Realdania navn på de syv teams , der skal deltage i projektets arkitektkonkurrence. Vinderen kåres i november 2011.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094