23948sdkhjf

Milliardprojekt på vej i ghettoen: Byggekraner i stedet for bulldozere

Privat udvikler og boligselskaber i partnerskab om 1.000 ejerboliger i Tingbjerg ved København.

Boligselskaberne Fsb og SAB har indgået et partnerskab med ejendomsudviklingsselskabet NREP om at bygge omkring 1.000 nye private boliger i Tingbjerg, som i sidste uge blev udpeget som ét af de 16 hårdeste ghettoområder i Danmark.

Partnerskabsaftalen giver NREP forkøbsret til grunde og opførelse af nye private boliger i Tingbjerg.

- Vi vil udvikle Tingbjerg og bevare områdets arkitektoniske kendetegn – de gule huse udtænkt og opført af arkitekten Steen Eiler Rasmussen. Vi vil bygge flere boliger med mulighed for fællesskaber, og vi vil berige de grønne områder mellem husene med mere natur. Vi tror på, at Tingbjerg kan udvikle sig. Det særlige er nu, at vi har fundet en solid partner, der vil tilføre en milliardinvestering og bygge 1.000 nye private boliger i Tingbjerg, udtaler formand Steen Søndergaard Thomsen via Fsb’s hjemmeside.

Sammen med NREP skal fsb og SAB nu lægge den endelige plan for, hvor de nye boliger kan bygges. Hensigten er at bygge op mod 1.000 ejerboliger som supplement til de 2.300 almene boliger, som de to boligselskaber ejer i bydelen.

Holder tidsplanen vil byggeriet af de første nye boliger igangsættes i 2020. Der bliver tale om rækkehuse og ejerlejligheder på 80-125 kvadratmeter.

- Vi tror på, at Tingbjerg kan udvikle sig til en meget attraktiv bydel. Tingbjerg ligger kun 8 kilometer fra Rådhuspladsen, har natur til tre sider og området har stærke foreninger og gode forudsætninger for et aktivt udeliv. Vi er meget glade og stolte over, at fsb og SAB har valgt os til at være en del af byudviklingen i Tingbjerg. Og vi glæder os til, at vi med blandede ejerformer kan bidrage til den fortsatte positive udvikling i Tingbjerg, siger medstifter Rasmus Nørgaard fra NREP.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109