23948sdkhjf

De skal bygge Aalborgs musikhus

En stor del af entrepriserne i forbindelse med det 750 mio. kroner dyre Musikkens Hus er nu fordelt blandt de bydende.
I maj 2010 blev første spadestik til det kommende Musikkens Hus taget på havnen i Aalborg, hvor Arkil siden i sommer har udført jordarbejder og rammet pæle i jorden til fundamenter.

Ifølge Nordjyske Stiftstidende er man nu i fuld gang med at forberede den næste fase i byggeprocessen; råhuset. Det bliver en opgave for MT Højgaards Aalborg-afdeling, som netop er begyndt at støbe de første bundplader til byggeriet.

Også apteringsentreprisen er gået til et lokalt firma, nemlig TL Byg med adresse i Aalborg SV, mens facade-entreprisen er tilfaldet HS Hansen. El-, vvs- og ventilationsarbejdet skal udføres af YIT.

Til gavn for nordjyske håndværkere
Udsigten til et tiltrængt opsving i den nordjyske byggebranche glæder formand Svend Aage Suhr fra Aalborg Håndværkerforening. Han forventer, at de store entrepriser kommer til at smitte positivt af på flere lokale firmaer, der kan få arbejde som underentreprenører:

- På grund af byggeriets lange tidshorisont, er der ikke her og nu en masse nye arbejdspladser, men det er rigtig godt med sådan et stort byggeri, fordi det over de kommende år lægger en solid bund og er til gavn for mange nordjyske håndværkere, siger Svend Aage Suhr.

Nordjyske oplyser desuden, at den strenge vinter har forsinket byggeriet en smule, men ikke mere end at det kan indhentes. Huset ventes derfor fortsat færdigbygget omkring årsskiftet 2012/13.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157