23948sdkhjf

Markant 2010-fremgang hos Moelven

Trods et fald sidst på året lykkedes det for Moelven at forbedre sit driftsresultat med hele 151 mio. NOK i det forgangne år.
Totalt set har Moelven realiseret et driftsresultat på 242 mio. NOK i 2010, og for året som helhed kan alle divisioner fremvise et bedre resultat end i 2009.

I 4. kvartal var det dog kun byggesystem-divisionen, der formåede at fastholde den positive udvikling, og således sluttede koncernen året af med et driftsunderskud på -36 mio. NOK. Det er dog fortsat markant bedre end året før, hvor det tilsvarende kvartal gav et resultat på -62 mio. NOK.

Har lært af krisen
Koncernchef Hans Rindal beskriver som helhed 2010 som et år, hvor der resultatmæssigt har været store variationer fra kvartal til kvartal:

- På trods af den svage afslutning på året blev det akkumulerede driftsresultat væsentligt bedre end året før, og det må siges at være tilfredsstillende i betragtning af markedsforholdene. Et godt år for Moelven, men med en omsætning på over 7 mia. NOK bør det også være sådan, siger Rindal, der erkender, at de seneste års op- og nedture har lært ham en hel del:

- Det første og vigtigste, jeg har lært, er, at vi ved meget lidt om, hvad der vil ske længere end seks måneder ude i fremtiden. Det betyder, at vi må tage højde for hurtige ændringer og være i stand til at tilpasse det, vi selv har kontrol over. Vi ved, at det er spild af energi at fokusere på negative eksterne forhold, lyder det fra koncernchefen.

Lokale løsninger på lokale udfordringer
Det andet, han har lært, er, at det er nemmere at tilpasse en stor organisation, hvis den er opdelt i mindre enheder med stor selvstændighed. Her er det afgørende, at mange tager deres del af ansvaret og har myndighed til at gennemføre de nødvendige ændringer:

- Så er det nemmere at finde motivationen, og der bliver tale om lokale løsninger på lokale udfordringer, hvilket ofte er både fornuftigst og bedst, fastslår Hans Rindal.

Lavere resultat i 2011
I Byggesystem-divisionen forventer Rindal og Moelven en fortsat positiv udvikling. I begyndelsen af året har koncernresultatet dog udviklet sig utilfredsstillende på grund af lave marginer i divisionerne Timber og Wood.

Reducerede råstofomkostninger med virkning hen mod slutningen af 1. kvartal ventes dog at bidrage til bedre marginer i begge divisioner. I Wood-divisionen forventes den normale sæsonmæssige forbedring i byggeaktiviteten også at bidrage til bedre resultater fra 2. kvartal.

Til gengæld vil det sandsynligvis tage længere tid, inden forbedrede markedsforhold for industritræ i Europa bidrager til resultatforbedringer i Timber-divisionen, og samlet set forventer Moelven, at koncernen-resultatet for 2011 bliver noget lavere end året før.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094