23948sdkhjf

Intelligent tagdækning vinder Venture Cup

To studerende fra Aalborg og Århus har udviklet en løsning, der gør tagdækning til én stor solfanger. Det blev tirsdag belønnet i idékonkurrencen Venture Cup.
Gennem fire måneder har studerende og forskere landet over udviklet teknologier med forretningspotentiale som led i Venture Cup.

Tirsdag kulminerede anstrengelserne, da otte nominerede finalister dystede om 1. præmien på 25.000 kroner i kategorien ”Cleantech”.

Sejren gik til Kristian Harley Hansen og Lars Brøndum Petersen fra henholdsvis Aarhus og Aalborg Universitet for bidraget "Innogie". Det er en ny intelligent tagdækning, som er i stand til at dække en husstands årlige forbrug af varme og el.

Christian Hvashøj, der er Business Development Consultant i Dong Energy, er begejstret for bidraget fra årets Cleantech-vindere:

- Set fra min stol kunne jeg sagtens se forretningen i dette projekt. "Innogie" har en klar idé om det marked, de skal servicere, og er generelt langt i forhold til at patentere deres produkt. Et produkt som giver dig et nulforbrug i forhold til varme og el er altid interessant, siger Christian Hvashøj.

Om Venture Cup
Venture Cup afholder hvert år to større landsdækkende konkurrencer for idéer og forskning med forretningspotentiale. Konkurrencerne er opdelt i fem kategorier, som udover ”Cleantech” tæller ”Applied Technology”, “Life Science & Medtech”, “Services” og “Software”.

De unge iværksættere hjælpes til at udvikle deres ideer til investeringsklare forretningsplaner gennem en serie af seminarer og workshops samt individuel coaching og feedback fra en professionel jury. Samlet uddeles kontante præmier for over en halv million kroner i løbet af konkurrencen. I alt er mere end 100 virksomheder startet siden den første Venture Cup i 2000.

Venture Cup drives for universitetsmidler med støtte fra private sponsorer (Grundfos, Novo, Awapatent og Ernst & Young) samt offentlige midler (bl.a. Fonden for Entreprenørskab samt Erhvervs- og Byggestyrelsen). Over 150 investorer, serieiværksættere og erhvervsfolk bruger frivilligt deres tid på at være jurymedlemmer eller advisors for de deltagende hold i Venture, og hvert år modtager adskillige projekter betydelige investeringer efter deltagelse i konkurrencen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109