23948sdkhjf

STB Byg bliver totalentreprenør i Engesvang

Ny stor daginstitution skal erstatte to utidssvarende børnehaver.

Byrådet i Ikast-Brande Kommune har mandag i denne uge besluttet at tildele totalentreprisen på en ny daginstitution i Engesvang til STB Byg sammen med et rådgiverteam bestående af arkitektfirmaet Rum og EKJ Rådgivende Ingeniører.

- Det glæder byrådet, at vi i Engesvang får en topmoderne daginstitution, hvor der er lagt stor arkitektonisk vægt på tilpasning til området. I Engesvang har børnehaven længe levet i utidssvarende rammer, der har trængt til en kærlig hånd. Byggeriet af den nye kombinerede børnehave og vuggestue er derfor tiltrængt, og den vil give endnu et løft til en by i sund udvikling, udtaler Simon Vanggaard, der er formand for kommunens Børne- og Undervisningsudvalg.

Den nye daginstitution får et areal på 1.500 kvadratmeter og opføres på Åboesvej - på en byggegrund med særegne naturkvaliteter.

I vinderprojektet er der derfor lagt stor vægt på at opnå et integreret samspil mellem inde og ude. Ifølge direktør Jens Winther fra STB Byg har det bygningsmæssige koncept en klar reference til de landlige omgivelser i Engesvang. Bygningen opføres som et trefløjet længehus med asymmetrisk sadeltag og tre markante gavlmotiver.

Den nye daginstitution skal erstatte de eksisterende børnehaver på Birkevej 13 og 15 og supplere pasningstilbuddet med integreret vuggestue samt danne ramme for en heldagslegestue for dagplejen i området. I alt bliver der plads til 130 børnehavebørn, 20 vuggestuebørn samt 20 børn i legestue.

STB Byg forventer at aflevere det nøglefærdige byggeri i sommeren 2019.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.785