23948sdkhjf

Fremtidens bæredygtige multihus

Lokale- og Anlægsfonden har torsdag udskrevet konkurrencen om multihuset "Pulsen" i Balling, hvor der lægges op til tæt samarbejde mellem ingeniører og arkitekter.
Det er nu muligt at deltage i Lokale- og Anlægsfondens konkurrence om at tegne multihus til idræt, kultur og andre fritidsaktiviteter. Et hus, der skal byde på nye og overraskende bud på integration af bæredygtige helhedsløsninger og arkitektonisk formgivning.

Konkurrencens udgangspunkt er det kommende multihus "Pulsen" i Balling, der ligger i Skive Kommune. Formålet med konkurrencen er at skabe et idræts- og kulturbyggeri, hvor bæredygtighed er tænkt med i formgivningen helt fra starten.

Nye standarder for bæredygtigt byggeri
Med konkurrencen lægger Lokale- og Anlægsfonden op til et tæt samarbejde mellem ingeniører og arkitekter - og gerne i samarbejde med andre fagligheder, som kan medvirke til at imødekomme konkurrencens mangeartede ønsker og krav.

Konkurrencen er dermed i lige så høj grad for ingeniører som for arkitekter:

- Vi ser et stort potentiale i konkurrencens fokus på, hvordan ingeniører og arkitekter i samarbejde kan løfte udfordringen med at sætte nye standarder for bæredygtigt byggeri. Gennem konkurrencen sætter Lokale- og Anlægsfonden fokus på udvikling og fornyelse af landets mange idræts- og kulturhuse. Lad os fremover overlade det med at forbrænde energi til sportsudøverne, siger formand Natalie Mossin fra Akademisk Arkitektforening.

Hun tilføjer, at konkurrencen viderefører budskabet fra Akademisk Arkitektforenings årskonference 2010, der netop handlede om, hvordan arkitekter og ingeniører i fællesskab kan arbejde med at integrere bæredygtige tiltag med spændende arkitektur.

Bæredygtighed skal forstås i en bredere sammenhæng end kun den miljømæssige. Den sociale og den økonomiske bæredygtighed vejer også tungt, når vinderen af konkurrencen skal kåres.

Der er deadline for aflevering af forslag i konkurrencen om "Fremtidens bæredygtige multihus" den 15. april 2011.

Mere information om konkurrencen kan findes på www.multihusetpulsen.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094