23948sdkhjf

Københavns kobbertårn vinder Mipim Award

Skandaleombrust universitetsbyggeri stryger til tops i Cannes og har nu høstet imponerende seks præmieringer.

Danmark strøg til tops i kategorien ”Best Healthcare Development”, da ejendomsmessen i Cannes torsdag aften uddelte sine årlige Mipim Awards.

C.F. Møller Architects modtog prisen for Mærsk Tårnet foran projekter i Holland, Belgien og Skotland.

- Vi er rigtig glade for at modtage denne pris. Den understreger, at vi er i stand til at forene state-of-the-art research og undervisningsfaciliteter med et omkringliggende samfund og derigennem skabe mulighed for banebrydende forskning og tiltrække verdens bedste forskere og samtidig skabe værdi for byen og så at sige forene det lokale og det globale igennem vores holistiske designtilgang, siger Mads Mandrup Hansen, arkitekt og partner hos C.F. Møller Architects.

Politiken kunne i efteråret fortælle, at byggeriet af Mærsk Tårnet bliver væsentligt dyrere end de budgetterede 1,8 mia. kroner, og ifølge Uniavisen kan der gå flere år, før den endelige pris kan gøres op.

Men det ændrer ikke på, at det 75 meter høje, kobberbelagte tårnhus er et forskningsbyggeri i topklasse, der markerer sig som et fyrtårn i København. Forskningsmæssigt som arkitektonisk.

Prisen i Cannes er således den sjette præmiering siden ibrugtagningen i 2017. Blandt priserne er en World Architecture Festival (WAF) Award i kategorien ’Higher Education and Research’, ’Scandinavian Green Roof Award’ og ’Copper in Architecture Award.

Selve projektet vandt C.F. Møller i en international arkitektkonkurrence i 2010 sammen med Rambøll og SLA. Flere end 25 entreprenører og håndværksvirksomheder har bidraget til det 42.700 kvadratmeter store byggeri, som var seks år undervejs.

Tårnet er dækket af 3.300 skodder, udført i genbrugskobber, som med årene vil patinere fra blank til mørkebrun og siden matche Københavns grønne tage.

Find flere facts om Mærsk Tårnet:

Mærsk Tårnet i tal

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.099