23948sdkhjf

Rejsegilde på nyskabende sundhedscenter

Nord Arkitekter har tegnet det 1.800 m² store byggeri, der fra efteråret 2011 skal tage sig af kræftramte borgere i Københavns Kommune.
I oktober 2009 vandt Nord Arkitekter konkurrencen om Københavns nye Sundhedscenter for Kræftramte i samarbejde med Team Hellerup Byg, Bravida Danmark, Metopos og Jørgen Wessberg A/S.

I denne uge var der rejsegilde på det nye center, der bygger på principper om helende arkitektur. Huset, der koster 40 mio. kroner at opføre, bliver 1.800 m² stort og tager udgangspunkt i en genkendelig kontur og skala fra boligens arkitektur.

Samtidig fremstår det som et ikonografisk byggeri, hvor flere individuelle huse samles i et nyt hele under en skulpturel tagflade. Bygningen får nære relationer til de udendørs arealer i kraft af en stor central gårdhave, flere terrasser og temahaver.

Ligner ikke en institution
I forbindelse med rejsegildet var der taler fra sundhedsborgmester Ninna Thomsen, kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev samt direktør Gyrithe Saltorp fra Københavns Ejendomme.

De lagde bl.a. vægt på, at det nye center i høj grad er formet efter brugernes og medarbejdernes ønsker, og at det på ingen måde kommer til at ligne en traditionel institution.

Samtidig blev det oplyst, at Det Obelske Familiefond netop har sagt ja til en ansøgning fra Sundhedscenter for Kræftramte på 13,35 mio. kroner til et parkanlæg.

Byggeriet forventes færdigt i september 2011.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109