23948sdkhjf

Ringkøbing Svømmehal bliver eksempelbyggeri

C.F. Møller, Lokale- og Anlægsfonden og Ringkøbing-Skjern Kommune står bag et projekt til 31,5 mio. kroner, der skal vise vejen for landets mange nedslidte svømmehaller.
Nye løsninger og initiativer kan være med til at holde liv i de mange danske svømmehaller, der har akut behov for mere vidtgående tiltag end almindelig renovering af de eksisterende faciliteter.

Det mener man hos Lokale- og Anlægsfonden, der med initiativet "Nyt liv i gamle svømmehaller" vil komme de lukningstruede svømmehaller til undsætning.

Ringkøbing Svømmehal bliver det første eksempel på, hvordan en gammel svømmehal kan moderniseres og tilpasses til moderne badegæster.

Projektet koster 31,5 mio. kroner at gennemføre og omfatter blandt andet fleksible bassiner, et tyrkisk bad, saunaer, massagerum samt wellnessrum med udsigt over fjorden.

Ny udformning og nye brugere
Svømmehallen fra 1977 er meget traditionelt udformet med et 25 meter bassin og et mindre børne- og legebassin. Det betyder også, at hallen har et meget traditionelt brugsmønster. Både udformning og brugsmønster vil moderniseringen lave om på.

De, der besøger svømmehallen som almindelige gæster, får fremover nye muligheder for vandlege. Nogle af dem henter inspiration fra de senere års nye og populære idrætsgrene på landjorden. I Ringkøbing Svømmehal bliver det således muligt at dyrke klatring med vandet som faldunderlag, og samtidig etableres en vandparkourbane, hvor svømmerne skal forbi forskellige forhindringer frem for bare at svømme frem og tilbage:

- Det er et eksempelprojekt, der kan vise, hvordan en nedslidt svømmehal kan blive et attraktivt samlingssted med mange aktiviteter og mange forskellige former for vandkultur. Samtidig bliver der udtænkt nye energi- og miljøløsninger, så svømmehallen bliver bedre for miljøet. Fonden støtter gerne endnu et projekt af samme karakter for at vise, hvordan gamle svømmehaller kan få nyt liv, siger direktør Torben Frølich fra Lokale- og Anlægsfonden.

Fonden støtter projektet med 10 mio. kroner og yder dertil et lån på 1,5 mio. kroner øremærket nye energi- og miljørigtige løsninger. Ringkøbing-Skjern Kommune bidrager med de resterende 20 mio. kroner. Byggestart er sat til 1. september 2011, og projektet ventes afsluttet 1. juli 2012.

Baggrund
Mange af landets svømmehaller er lukningstruede på grund af store udgifter til renovering, og fordi brugerne stiller andre krav til vandfaciliteter, end de gjorde, da de fleste af svømmehallerne blev opført for ca. 30 år siden.

I Norge er der i de senere år lukket 90 svømmehaller. En lignende bølge af lukninger kan skylle ind over Danmark, hvis der ikke bliver fundet på nye løsninger og initiativer.

Via initiativet "Nyt liv i gamle svømmehaller" har Lokale- og Anlægsfonden i samarbejde med Ringkøbing-Skjern Kommune og arkitektvirksomheden C.F. Møller udviklet et projekt, der skal fremtidssikre Ringkøbing Svømmehal.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.115