23948sdkhjf

Ikea ændrer byggeplaner i København

Nyt varehus på Kalvebod Brygge forsinkes og bliver mindre end planlagt.

Ikeas nye varehus ved Kalvebod Brygge kommer ikke til at stå klar i hverken 2019 eler 2020. Og byggeriet bliver mindre end de 37.000 kvadratmeter, som den svenske møbelgigant oprindeligt havde meldt ud.

- Vi er ved at redefinere varehuset, som bliver mindre end planlagt. Det er endnu ikke muligt at sige, hvor stort varehuset bliver, siger ekspansionschef Anders Lyhne Nordtorp til Politiken.

Han begrunder blandt andet beslutningen med, at kunderne i stigende grad ønsker at få varerne leveret, hvilket reducerer pladsbehovet.

Ekspansionschefen understreger dog samtidig, at et mindre varehus ikke vil få betydning for planerne om at udnytte bygningens tag til at etablere et grønt byrum med stiforbindelse fra Bernstorffsgade til Otto Busses Vej.

Det er Dorte Mandrup Arkitekter, der står bag masterplanen for området, som foruden Ikea-varehuset og bypark skal rumme et Cabinn-hotel, ungdomsboliger og erhvervsbyggeri.  

Ikea indgik i efteråret 2017 en aftale med entreprenørkoncernen MT Højgaard om at udføre projektafklaringsfasen forud for byggeriet.

Anders Lyhne Nordtorp oplyser til Building Supply, at projektafklaringsfasen er afsluttet som planlagt, men at byggeriet sættes på pause, indtil Ikea har lagt en plan for, hvordan man fremover vil møde kunder i storbyerne.

- Dette arbejde er meget vigtigt, og vil også berøre vores nye varehus i København, da det skal være med til at sikre, at varehuset bliver fremtidens svar på, hvordan kunderne gerne vil handle hos Ikea, oplyser Anders Lyhne Nordtorp.

Læs mere om: Ikea
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109