23948sdkhjf

Bæredygtige byggerier kæmper om anerkendt pris

De nominerede til årets Bæredygtig Beton Pris er netop offentliggjort. Prisen overrækkes på årets Bæredygtig Beton Konference i Aarhus den 22. marts.
De nominerede projekter til prisen er et svensk inspireret bjerglandskab ved SEB Bank & Pensions domicil ved Kalvebod Brygge i København, helhedsplanen for Aalborg Centrale Havnefront samt Dansk Vand- og Spildevandsforenings nye domicil, Vandhuset, i Skanderborg.

Bæredygtig Beton Prisen er indstiftet af brancheforeningen Dansk Beton som en anerkendelse til arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer, der har anvendt og udnyttet betons egenskaber i et bæredygtigt bygge- eller anlægsprojekt:

- De tre nominerede er gode eksempler på betonbyggerier og -anlæg, der kan inspirere andre til at udnytte betons egenskaber til at skabe gode steder for mennesker i et tæt samspil med naturen. Derudover understreger de meget forskellige projekter byggematerialets mangfoldighed og mange anvendelsesmuligheder, siger formand for bedømmelseskomitéen Julian Weyer, partner i Arkitektfirmaet C.F. Møller.

Skal gå op i en højere enhed
Bæredygtig Beton Prisen blev første gang uddelt i 2009. Her løb Skuespilhuset i København med hæderen for en bæredygtig og intelligent anvendelse af beton, der kommer til udtryk i fremragende arkitektur og toneangivende, energirigtige løsninger.

21 projekter fra hele landet har været indstillet til prisen, hvoraf de tre nominerede er udvalgt. Alle har kunnet indstille projekter til prisen:

- Bæredygtighed handler om at gøre det bedst mulige for mennesker og miljø med tanke på fremtidige generationer. Vinderprojektet skal illustrere, hvordan brug af beton får miljø, æstetik og social ansvarlighed til at gå op i en højere enhed på en nyskabende eller fantasifuld måde, siger Julian Weyer.

Vinderen offentliggøres på Bæredygtig Beton Konferencen den 22. marts i Musikhuset Aarhus. Konferencen er arrangeret af Dansk Beton, der er en sektion i Dansk Byggeri.

Om konferencen
• Bæredygtig Beton Konferencen holdes i Musikhuset Aarhus den 22. marts 2011.
• Det er en heldagskonference, hvor der stilles skarpt på social ansvarlighed specielt ved offentligt byggeri.
• Ud over Bæredygtig Beton Prisen uddeles In-Situ Prisen, Betonelement-Prisen og Betonprisen.
• Den første Bæredygtig Beton Konference blev holdt i 2009 i DR Koncerthuset.
• Konferencen arrangeres af Dansk Beton i samarbejde med Aalborg Portland og Dansk Betonforening, IDA.
• Læs mere om Bæredygtig Beton Konferencen på www.danskbeton.dk .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11