23948sdkhjf

Lindpro henter stor opgave i Aarhus

Installatørkoncernen har vundet teknikentreprisen på det 15.000 m² store Moesgård Museum, der skal opføres efter kravene i Lavenergiklasse 1.
Moesgård Museum har netop påbegyndt opførelsen af en ny museumsbygning, der tegner til at blive et af nyere tids mest markante kulturhistoriske byggerier.

Når museet i 2014 slår dørene op til den 15.000 m² store museumsbygning er der taget højde for fremtidens krav inden for energi og miljø. Den nye bygning skal nemlig overholde kravene i Lavenergiklasse 1, der indføres i 2015. Det betyder, at bygningen højest kommer til at bruge halvdelen af den energiramme, der gælder i dag.

Spændende teknikentreprise
Som vinder af den totale teknikentreprise skal Lindpro stå for alt arbejde med el, sikring, CTS, ventilation, VVS og sprinklere.

Ifølge virksomhedens adm. direktør, Michael Højgaard, stiller byggeriet af Moesgård Museum store krav til både arkitektur og teknik:

- Det er en teknikentreprise med mange forskellige anlægstyper, hvor især integrationen mellem disse anlæg bliver en kompleks men bestemt også spændende opgave, siger han.

Visuelt ikon
Det nye museum, der er tegnet af Henning Larsen Architects, får en suveræn beliggenhed højt i Skåde Bakker syd for Århus. Med sit skrånende taglandskab af græs, mos og blomster kommer det til at fremstå som et markant visuelt ikon, der er synligt fra havet.

Den nye museumsbygning vil tilføre Moesgård Museum en række nye publikumstilbud som café og auditorium samt lokaler til aktiviteter for børn og besøgsgrupper. Samtidig giver det mulighed for at samle alle museets udstillingsaktiviteter.

Teknikentreprisen udgør en af i alt tre entrepriser på byggeriet. De to øvrige – råhus og aptering – er gået til MT Højgaard.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125