23948sdkhjf

DAC stiller skarpt på ny nordisk landskabsarkitektur

Med udstillingen "Manmade Environment" giver Dansk Arkitektur Center (DAC) et bud på landskabsarkitekturens rolle og potentiale i udviklingen af fremtidens bæredygtige byer og landskaber.
For mange klinger ordet landskabsarkitektur af naturparker, slotshaver og anlæg.

Kaster man et blik på de seneste års udvikling i byerne og på de traditionelle landskaber, bliver det imidlertid tydeligt, at landskabsarkitektur er meget andet – og meget mere end det.

Behov for langsigtet strategisk planlægning
Udstillingen "Manmade Environment" præsenterer 26 forskellige projekter fra de nordiske lande, som viser landskabsarkitekturens rolle i udvikling af byerne, i rehabilitering af områder, der har mistet deres funktion, i udbygningen af ny infrastruktur og bevaring af naturlandskaber.

- Med udstillingen ønsker vi at sætte fokus på behovet for langsigtet strategisk planlægning i by og land, og vise hvordan landskabsarkitekturen kan bidrage med tværfaglige, bæredygtige løsninger, der tilfører både byer, regioner og samfundet nye sociale, økonomiske, æstetiske og oplevelsesmæssige potentialer, kvaliteter og værdier, udtaler Kent Martinussen, adm. direktør i DAC.

Gennem film og billeder vises bredden i landskabsarkitektur. Publikum tages med på en visuel rejse fra bæredygtige motorvejslandskaber i Jylland, der former sig som et stort kløverblad og sætter skulpturelle spor i landskabet til Islandske sneskredsbarrierer, der både ’holder på landskabet’ og tilføjer nye rekreative stisystemer og udsigtspunkter til et landskab, der før var utilgængeligt.

Som et af de nyeste eksempler fra Danmark præsenteres SEB Parken ved SEB banks nye hovedsæde på Kalvebod Brygge i København, der åbner sig mod byen og giver området et nyt liv.

Udstillingen fører publikum langt ind under æstetikkens overflade og giver et indblik i de bagvedliggende overvejelser, tværfaglige kompetencer samt nye teknologier, der bærer landskaberne ind i en ny æra, hvor klimaforandringer og knaphed på naturens ressourcer vil have en afgørende indflydelse på den fremtidige udformning af vores byer og landskaber.

"Manmade Environment" er udviklet og produceret i et samarbejde mellem DAC og Norsk Form efter oprindelig idé fra DAC. Udstillingen åbner den 12. februar og løber frem til den 22. maj.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078