23948sdkhjf

Endelig nyt om CE-mærkning

De længe ventede datoer for, hvornår CE-mærkning af stål- og aluminiumskonstruktioner træder i kraft, er nu på plads.
EU har nu harmoniseret den europæiske udførelsesstandard, DS/EN 1090-1. Det betyder, at alle stål- og aluminiumskomponenter kan CE-mærkes fra 1. december 2010, og at alle skal CE-mærke senest d. 1. juli 2012.

Som producent eller underleverandør betyder det kort, at man skal vedligeholde et system til produktionskontrol, og at virksomheden skal underlægges kontrolbesøg af et udpeget organ.

For nogle vil det medvirke til generelt højere dokumentationsniveau end tidligere. Myndigheder kan reelt først kræve CE-mærkning efter 1. juli 2012, men man skal dog være opmærksom på, at kunderne allerede nu kan kræve CE-mærkning:

- De nye krav til CE-mærkning af stål- og aluminiumskonstruktioner skal sikre ensartede krav i medlemslandene, så man ikke længere skal konkurrere på kvalitet og ikke-kvalitet, siger Jørgen Hagelund, senior konsulent i Dansk Standard, der har været med til at oversætte standarderne til dansk og gennemført en række informationsdage om emnet, hvor mange har stillet spørgsmålet ”hvornår”. Det kan nu besvares.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096