23948sdkhjf

Hvad skal vi gøre, når vejret viser tænder?

5.000 tagskader og tagkollaps efter kraftige snefald har ud over forskrækkelser og besvær givet forsikringskader for i alt 800 mio. kroner.
Den senere tids omfattende bygningsskader får nu Dansk Byggeri, Dansk Standard og Byggecentrum til i fællesskab at arrangere en række temamøder om, hvad vi skal gøre, når vejret for alvor viser tænder.

I alt tre temamøder er planlagt under overskrifterne ”nedbør”, ”vind og vand” og ”sne”, og sidstnævnte vil bl.a. komme med forslag til, hvordan vi fremover undgår tagkollaps på især landbrugsejendomme og større haller:

- Vi vil ikke pege fingre ad branchen. Mødet er fremadskuende og kommer med løsningsforslag, både når det drejer sig om standarder, lovgrundlag, dataindsamling og - bearbejdning efter skadesbegivenheder og afhjælpende foranstaltninger for ejere af bygninger, som ligger i risikozonen, siger seniorkonsulent Erling Trudsø fra Dansk Standard.

Skal lære af tidligere fejl
På temamødet om sne vil rapporten ”Undersøgelse af årsager til tagkollaps i forbindelse med snefald” fra Dansk Standard og Erhvervs- og Byggestyrelsen blive gennemgået og konklusionerne og læren heraf uddraget, så fremtidige skader kan undgås.

Rapporten belyser de knapt 5.000 sager, hvor der enten var tale om trykskader på tagkonstruktionen eller regulært kollaps. De samlede forsikringsskader løb op i ikke mindre end 800 mio. kroner.

Hos Dansk Byggeri ærgrer man sig over, at vi ikke har lært af vores tidligere fejl:

- I Dansk Byggeri kunne vi have på fornemmelsen, at vi ikke løser problemet med kollapsede tage, blot ved at udgive anvisninger. Der skal noget mere håndfast til. Derfor deltager vi nu aktivt på dette temamøde, så vi kan omsætte de gode råd til god praksis, siger Eva Kartholm fra Dansk Byggeri.

Temamøde 1 – sne:
Det første temamøde i serien lægger ud med at sætte fokus på de knapt 5.000 tagskader og tagkollaps, som var resultatet af det kraftige og langvarige snefald i vinteren 2009/2010. Hvad har vi lært og hvordan undgår vi snerelaterede tagskader fremover?

Mødet afholdes den 2. marts 2011 hos Sinatur Skarrildhus, Kibæk. Det gentages den 3. marts 2011 hos Comwell Rebild Bakker A/S, Skørping, den 9. marts 2011 hos Byggecentrum Middelfart og endelig den 10. marts 2011 Byggecentrum Ballerup.

Læs mere om temamødet og se programmet på www.bygnet.dk

Temamøde 2 – nedbør:
Det andet temamøde handler om kraftig nedbør, og hvad dette naturfænomen betyder for bygge - og anlægsarbejder. Hvordan undgår vi, at ekstreme regnskyl ødelægger vores bygninger og trænger ind i kældre og stuer med store menneskelige og økonomiske omkostninger som konsekvens?

Datoer for dette møde er endnu ikke fastlagt.

Temamøde 3 – vind og vand:
Det tredje temamøde handler om effekten af højere vandstand, kraftig vind og opstuvning. I fokus er dette fænomens betydning for de kystnære bebyggelser, havneområderne og infrastrukturen.

Mødet afholdes den 10. maj 2011 hos Byggecentrum i Middelfart og gentages den 12. maj hos Byggecentrum i Ballerup.

Læs mere om temamødet og se programmet på www.bygnet.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093