23948sdkhjf

Lundgaard & Tranberg skal tegne nyt universitetscenter

Den københavnske tegnestue er netop blevet udpeget som vinder af projektkonkurrencen om Industriens Fonds Hus i Kina.
Sammen med rådgivningsvirksomheden Cowi har arkitektfirmaet Lundgaard & Tranberg vundet konkurrencen om Industriens Fonds Hus i Kina – et hus, der bliver base for Det Danske Universitetscenter i Beijing.

Når huset står færdigt i 2013 kommer det til at danne rammerne om et attraktivt forsknings- studiemiljø for både danske og kinesiske forskere og studerende. Huset bliver også et udstillingsvindue for danske virksomheder, bæredygtighed, arkitektur og teknologi:

- Lundgaard & Tranberg har på fornem vis formået at tage udgangspunkt i en unik dansk identitet om åbenhed, innovation og dynamik. Det udtrykker på mange måder det, som vi ønsker med huset i form af et brohoved for vidensopbygning på tværs af universiteter og virksomheder og med afsæt i to meget forskellige kulturer, siger adm. direktør i Industriens Fond, Mads Lebech.

Afsæt i danske værdier
Projektkonkurrencen er udskrevet af Industriens Fond, som desuden har doneret op til 80 mio. kroner til byggeriet.

Lundgaard & Tranberg, der tidligere har stået bag projekter som Skuespilhuset i København og Tietgenkollegiet i Ørestaden, vandt konkurrencen foran fem andre danske arkitektfirmaer:

- Industriens Fonds Hus er en utrolig udfordrende og unik opgave, som vi er umådeligt stolte af at have vundet. Med vort forslag har vi taget afsæt i danske værdier om organisering, plads, design og kvalitet i husets arkitektoniske udtryk. Vi glæder os til at arbejde videre med projektet, siger arkitekt Peter Thorsen fra Lundgaard & Tranberg.

Danske kandidater til Kina
Industriens Fonds Hus skal opføres i et naturskønt område på Yanqihu Campus, som er en del af Graduate University of Chinese Academy of Sciences (GUCAS) ca. 30 km. nord for lufthavnen i Beijing.

Centret er et fælles projekt mellem de otte danske universiteter og GUCAS. Målet er at skabe et attraktivt forsknings- og studiemiljø for både danske og kinesiske forskere og studerende. Danmark bliver det første land i verden, der får et fælles universitetscenter i Kina.

Sideløbende med opførelsen af huset arbejdes der i øjeblikket på at udvikle en række uddannelser på kandidatniveau. Det vil bl.a. betyde, at danske studerende vil få mulighed for at tage en del af deres uddannelse i Kina og dermed ruste danske virksomheder bedre til de udfordringer og muligheder, som findes i Kina.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109