23948sdkhjf

Arkitema bag revisionsfirmas domicil

Revisionsfirmaet Beierholm kan snart rykke ind i en ny, energirigtig kontorbygning i Århus.
Da Beierholm skulle have nyt domicil i Århus ønskede revisionsfirmaet en bygning, som levede op til de strenge miljøkrav Green Building-standarden indebærer. Det skriver Århus Stiftstidende.

Opgaven med at kombinere arkitektur og miljørigtige løsninger tilfaldt Arkitema.

Atypisk bygning til et revisionsfirma
Den kubeformede bygnings facader består af sorte teglsten, som brydes af hvidpudsede flader de steder, hvor der er indhak som døre, vinduer og andre glaspartier.

- Det er både med til at skabe en skarp kontrast, som bliver interessant at se på udefra, og samtidig gøre bygningen mere hyggelig, lys og venlig at opholde sig i, fortæller arkitekt Kim Risager, som betegner bygningen atypisk for et revisionsfirma:

- Revisorer får ofte skyld for at være lidt konservative, men det design, der er valgt til bygningen, er både supermoderne, meget modigt og nytænkende.

Udgifter til energibesparende tiltag en god investering
Kontorbygningen bliver en af de første i Århus, som lever op til kravene for at blive certificeret Green Building. Det indebærer en høj standard for energieffektivitet, vandforbrug og indeklima samt affaldshåndtering.

De ekstraudgifter, som det kræver at leve op til de ekstra standarder har Beierholm dog regnet:

- Det koster ca. en halv million kroner mere at opføre byggeriet som en Green Building end som en almindelig kontorbygning. Men den meromkostning forventer vi at tjene ind igen på energibesparelser, og til gengæld forventer vi også at få et bedre indeklima, som vores medarbejdere vil kunne mærke i det daglige, siger statsautoriseret revisor Tage Andersen fra Beierholm.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098