23948sdkhjf

C.F. Møller skal renovere stockholmsk vartegn

Arkiktektvirksomheden C.F Møller har landet en af de mere juriøse ordre. De skal stå bag renoveringen af Ericsson Globen – bedre kendt som Globen – i Stockholm.

Næste år fylder Globen 30 år, og ifølge Stockholms bystyre og ejendomsselskabet Stockholm Globe Arena Fastigheter AB har den ikoniske bygning brug for både at blive renoveret og moderniseret for at opfylde nuværende og fremtidige behov.

Renoveringen omfatter blandt andet udskiftning af udslidte tekniske installationer, yderlag, almenbelysning, teleskoptribuner og tribunestole.

- Globen er en arkitektonisk milepæl i svensk arkitekturhistorie, og derfor skal der tages stort hensyn og udvises respekt for de kulturhistoriske værdier," siger Mårten Leringe, arkitekt og partner hos C.F. Møller.

Sådan moderniseres arenaen
Arenaen rummer i dag ca. 16.000 gæster til koncerter. Ved hjælp af ny teknik og bedre forudsætninger vil man gøre det muligt at tilpasse arenaens kapacitet efter behov.

Planen er at udstyre Globen med et hæve-sænke-loft, som med bedre akustik skal passe til såvel koncerter som ishockeykampe.

Ud over at arbejde med arenaen skal C.F. Møller arbejde på at udvikle SGA Fastigheters øvrige grunde og ejendomme i området. I forbindelse med moderniseringen af Globen planlægges også nedrivning af Hovet arena og to nye underjordiske opvarmnings- og træningsbaner.

Renoveringen af Globen forventes at vare op til tre år, og i løbet af processen skal der kunne finde aktiviteter sted i arenaerne cirka ni måneder om året.

C.F. Møller tegnede i 2009 en ny attraktion på Ericsson Globe: to glasgondoler, der fører besøgende op til toppen af bygningen, hvor der er 360 graders udsigt over Stockholm og omegn.

  • Om Globen  
    Globen er verdens største sfæriske bygning med en diameter på 110 meter og en loftshøjde på 85 meter.
  • Arenaen blev indviet i 1989 og er tegnet af Berg Arkitektkontor, som siden 2007 har været en del af C.F. Møller.
  • Arkitektarbejdet omfatter idékoncept, opstart af konkurrencegruppe, konkurrenceforslag, byplan samt projektering af byggeri, indretning og skiltning.

 

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141