23948sdkhjf

Rejsegilde på arkitektonisk kæmpe

Med Alsik-hotellet tager Bitten & Mads Clausens Fond sammen med PFA Pension det hidtil største skridt i realiseringen af stjernearkitekten Frank Gehrys masterplan fra 2006, der skal transformere Sønderborgs gamle industrihavn til en bydel med enestående arkitektur.

Alsikbygningen har nu nået sin fulde højde og sidste etage færdiggøres i disse dage. Hoteltårnet er på 70 meter fordelt på 19 etager inklusive stueetage. Under jorden er der yderligere en fuld etage.

Der er rejsegilde den 12. april 2018.

- Det er en stor glæde, at vi med Alsik kan være med at skrive et nyt kapitel i Sønderborgs lange historie. Alsik vil åbne havnen op, skabe liv ved vandet og samtidig byde på en enestående udsigt, hvor man fra en udsigtsetage, 64 meter over havet, vil kunne se hvordan Alssund, skråningerne og landskabet omkranser Sønderborg. Som arkitekt har det været dybt inspirerende, at visionen bag Alsik og havneområdet generelt emmer af regional dedikation og skabertrang til at udvikle Sønderborg, siger Louis Becker, arkitekten bag byggeriet.

Hotellet opføres af altså af PFA Pension og Bitten & Mads Clausens Fond, ejerfonden bag Danfoss, og er tegnet af Henning Larsen Architects.

Første spadestik til hotellet blev taget 13. november 2015. Alsik åbner efter planen i marts 2019.

Om Alsik

Alsik bliver det første RIMC Hotel i Danmark. Den tyske kæde tæller flere end 50 hoteller i 12 lande. Direktør for Alsik bliver Irmela Heinsius, der har 30 års erfaring fra den international hotelbranche. 

Alsik bliver regionens største fire-stjernede konference- og forretningshotel med et spa- og wellnessområde på 4.500 kvadratmeter. 

Med Alsik sker der op mod en fordobling af hotelkapaciteten i Sønderborg. 

Der planlægges et åbent hus-arrangement for alle interesserede i sensommeren 2018. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141