23948sdkhjf

Pihl-konsortium vinder stort broprojekt

Det Pihl-ledede konsortium, ”Joint Venture Sundsvallbroen PBM”, skal stå for opførelsen af et ca. 2 km langt broanlæg i svenske Sundsvall.
Svenske Trafikverket har besluttet at tildele kontrakten på Sundsvallsbroen til ”Joint Venture Sundsvallbroen PBM”, der udover Pihl består af de tyske virksomheder Max Bögl, Sengenthal og Josef Möbius AG.

Broen bliver ca. 2 km lang og kommer til at bestå af en ca. 1,4 km lang stålbro med tilsluttende landanlæg på 0,5 km på begge sider af Sundsvallsfjorden:

- Konsortiet har stor erfaring med opførelse af broer, og konsortieparternes kompetencer og erfaring er et godt match, siger Jan Mynborg fra E. Pihl & Søn, der glæder sig til samarbejdet i Sundsvall, der ligger ca. 400 km nord for Stockholm.

Indleder arbejdet i næste måned
Broen, der er tegnet af danske KHR Arkitekter, er designet som en dobbeltkrum konstruktion, og udførelsesmæssigt er projektet derfor en stor udfordring.

Ingen af broens tværsnit er ens, og det komplicerer i første omgang produktionen af ståldelene og senere montagen af de op mod 170 meter lange og ca. 2.000 tonstunge brosegmenter.

I forbindelse med projektet skal konsortiet udføre omfattende arbejder på fjorden; blandt andet i forbindelse med fundering af bropillerne, hvor en stor del af det eksisterende bundmateriale skal udskiftes. I funderingsarbejdet indgår også montage af spuns med længder på op til 48 meter.

Arbejdet forventes påbegyndt i marts måned 2011 og afsluttet i oktober 2014.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096