23948sdkhjf

VIDEO: Snedkerbygget ø skal udgøre Københavns nye bypark

Øen er første af mange. Tilsammen skal projektet skabe en helt ny type byrum

Hvis du har gået en tur i Københavns Havn henover weekenden, er du måske faldet over et lidt spøjst syn. Ved Slusen i Sydhavnen flyder en lille øde ø - og det er hverken en forsinket aprilsnar eller et synsbedrag.

Den lille snedkerbyggede ø udgør en ny, offentlig park - og du kan bruge den, hvis du har lyst.

Øen har fået navnet CPH-Ø1 og er kun den første af sin slags. CPH-Ø2, Ø3 og mange flere er allerede på vej, og tilsammen udgør de projektet Copenhagen Islands.

Bag projektet står designkollektivet Fokstrot, arkitekt Marshall Blecher, Kulturhavn 365 og Københavns Kommune. Visionen er at bygge både svømmeplatforme, flydende sauna-øer, haver, en café og endda et flydende fiskemarked og dermed skabe en helt ny type byrum i Københavns Havn.

Projektet skal blandt andet være med til at skabe fokus på et forbedret havnemiljø, klimapåvirkninger og forhøjede vandstande, skriver holdet bag i en pressemeddelelse.

Senere på foråret rykker øen ud foran La Banchina på Refshalvøen, men det er meningen, at øerne skal kunne flyttes i forbindelse med arrangementer.

- Øerne kan bringes sammen i bredere dele af havnen til events og festivaler, eller de kan flyttes for at skabe aktivitet på nye og uudnyttede lokationer, skriver teamet.

Alt arbejdet til den 25 kvadratmeter store ø er lavet i hånden ved hjælp af traditionel træskibsteknik.

Artiklen er en del af temaet Video & billedserier.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109