23948sdkhjf

Dansk Boligbyg skal forvandle skamplet til boliger

Spøgelsesagtig skøjtehal fjernes nu fra jordens overflade og erstattes af 60 boliger.

En bymæssig skamplet bliver nu langt om længe forvandlet til et superflot og indbydende boligområde.

Det er ikke blot visionen for Ungbo Danmark - men det er også den realistiske målsætning og realiserbare plan, som ejendomsselskabet nu har sat skub i.

Byggeprojektet omhandler den spøgelsesagtige gamle skøjtehal i Samsøgade i Aalborg, der kort og godt skal fjernes fra jordens overflade for at give plads til et boligprojekt med cirka 60 nye boliger.

Den gamle skøjtehal er således i et frygteligt bygningsmæssigt forfald, og i folkemunde er den ellers fordums så stolte idrætsarena hånligt blevet kaldt for en regulær øjebæ, der absolut ikke pynter på lokal-området i Vejgaard.

Ubenyttet i 11 år
Det hører nemlig med til historien, at den sidste ishockeymatch blev spillet i skøjtehallen i februar 2007.

Samme år i august måned købte Ungbo Danmark hallen for den nette sum af ca. 8,2 millioner kroner af Aalborg Kommune.

- Der er især to forhold, der har bevirket, at vi ikke er kommet i gang med byggeprojektet langt tidligere. På daværende tidspunkt forelå der en lokalplan for området, der gjorde det vanskeligt at lave et projekt, der var økonomisk rentabelt. Det andet forhold er, at finanskrisen lige pludselig kom buldrende og mere eller mindre satte alting i stå, forklarer administrerende direktør i Ungbo Danmark, Morten Myrhøj Kristensen.

Læs også: Indflytning og rejsegilde på én gang i 11.000 kvm boligprojekt i Viborg

Ifølge den administrerende direktør er der tale om et boligprojekt til ca. 100 millioner kroner. Der opføres ca. 60 boliger, og heraf er de 55 lejligheder af varierende størrelser.

Det drejer sig om et-, to- og tre-værelses lejligheder, og derudover opføres der fire eller fem såkaldte punkthuse i form af enten rækkehuse eller egentlige parcelhuse.

Man stiler efter, at boligerne er indflytningsklare i august-september 2019.

Ungbo Danmark er selv bygherre på projektet, og Dansk Boligbyg er totalentreprenør.

Miljøfarlige materialer
- Vi er netop gået i gang med miljøsaneringsarbejdet i den gamle skøjtehal, og det betyder, at vi i første omgang fjerner alle miljøfarlige materialer og stoffer foruden asbest.

- I begyndelsen af maj måned går vi så i gang med den egentlige fysiske nedbrydning af selve skøjtehallen, tilføjer han.

Læs også: Seniorbydel med 180 boliger og lægehus går i jorden i Esbjerg

Den administrerende direktør siger videre, at han har det særdeles godt med, at alle brikker er faldet på plads.

- Det er virkelig befriende, at vi nu har fået sat dette boligprojekt på skinner.

- Og jeg er naturligvis også glad på hele områdets vegne, for det har absolut ikke været noget kønt syn at se på hallens forfald.

- Men nu forvandler vi en bygningsmæssig skamplet til et virkelig flot og attraktivt boligområde, lover Morten Myrhøj Kristensen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125