23948sdkhjf

Nyt Odense-projekt: Arkitektgruppen bygger 44 rækkehuse

Det er næsten 40 år siden, at et gammelt gasværk blev revet ned ved Skt. Jørgens Gade i Odense og efterlod et tomt og forurenet område.

Nu er der omsider nyt liv på vej til den tidligere gasværksgrund centralt i Odenses Østerbro-kvarter.

Arkitektgruppen har allieret sig med Ginnerup Arkitekter og går henover sommeren i gang med at opføre ”Skt. Jørgens Engen”, bestående af 44 rækkehuse med idyllisk beliggenhed ned mod Odense Å og den fredede ådal.

- Vi har i lang tid haft et godt øje til Østerbro-kvarteret, der udvikler sig i en spændende retning. Her kan man bo i hjertet af Odense, men med luft og grønne omgivelser, siger Robin Feddern, som er administrerende direktør i Arkitektgruppen.

Der bliver tale om to etagers rækkehuse på cirka 100 kvadratmeter. Mellem de sammenbyggede byhuse anlægges et grønt område, som forbinder boligerne til ådalen.

Området ved Skt. Jørgens Gade kendes lokalt som giftgrunden og er i dag en af Fyens mest forurenede grunde. Men Robin Feddern forsikrer, at potentielle købere ikke har grund til at føle sig utrygge.

I tæt samarbejde med Region Syddanmark, Odense Kommune og Dansk Miljørådgivning vil der blive foretaget en grundig oprensning inden byggestart.

Rækkehusene forventes at stå færdige i september 2019.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109