23948sdkhjf

Arkil vinder opgave på Bispebjerg

Nyt Hospital Bispebjerg går snart i jorden på det store Akuthus-projekt

60.000 kubikmeter jord skal væk for at gøre plads til det nye akuthus på Nyt Hospital Bispebjerg, og opgaven er netop blevet tildelt Arkil A/S.

Dermed kan gravemaskinerne snart rykke ind på græsarealet syd for Tuborgvej.

- Vi har fået et rigtig godt bud ind på opgaven fra Arkil, og vi glæder os til at se Akuthuset begynde at tage form. I første omgang fjerner vi ca. 60.000 kubikmeter jord fra byggegruben, så nu vil man for alvor kunne mærke, at der sker noget, siger byggechef Michael Southcott fra Nyt Hospital Bispebjerg i en pressemeddelelse.

Tre firmaer afgav bud på opgaven i indbudt licitation, som Arkil vandt med et bud på 6,81 mio. kroner. Udbuddet blev i første omgang annulleret, da alle tre bud oversteg bygherres budget.

Projekt delt i to
For bedre at styre byggeprocessen har projektorganisationen bag Nyt Hospital Bispebjerg delt akuthusbyggeriet i to etaper; Nordblokken og Sydblokken.

Nordblokken rummer de fleste af de ’tunge’ funktioner på hospitalet, såsom røntgen- og operationsrum. Disse placeres i den nordlige del af Akuthusets base. Det er denne del, der skal bygges først.

Sydblokken omfatter alle sengetårne, ambulatorier med behandlingsrum, kontorer og hjælpefaciliteter, og her spiller arkitekturen og facader for eksempel en meget større rolle i forhold til udbud.

- Ved at dele projektet op på denne måde, sikrer vi, at vi får de rigtige entreprenører til opgaven. Det er nemlig ikke lige meget, hvem der skal bygge for eksempel operationsrum med de høje krav, der stilles til renhed. Samtidig giver det os tid til at færdigprojektere Sydblokken, så vi får den del af projektet helt på plads, inden vi sender det i udbud, forklarer Michael Southcott. 

Klar om fem år
Gravearbejdet til Nordblokken går i gang i maj måned og forventes færdigt i efteråret 2018. Selve byggeriet bliver udbudt som en totalentreprise i løbet af denne måned, og bygningen forventes at stå færdig i 2020.

Herefter flyttes funktioner fra den eksisterende bygning 7 ind i Nordblokken, bygning 7 rives delvist ned, og Sydblokken kan så bygges i forlængelse af og ovenpå Nordblokken.

Byggeriet af akuthuset var tidligere i år udsat for kritik, idet politikerne i Region Hovedstaden tilsyneladende ikke var blevet informeret om en mulig budgetoverskridelse.

Det færdige akuthus forventes at kunne åbne dørene for patienter i 2023.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097