23948sdkhjf

Royal indvielse fredag: - Blox er meget mere end en bygning

Efter en næsten fem år lang byggeproces står det længe imødesete Blox-byggeri nu færdigt i hjertet af København og indvies fredag officielt af Hendes Majestæt Dronningen.

Med hollandske OMA som arkitekt og Züblin som entreprenør har Realdania skabt et byggeri, der skal være Danmarks nye destination for arkitektur, design og udvikling af bæredygtige byløsninger.

- For Realdania er Blox meget mere end en bygning. Blox er et tilbud til hele Danmark og København – og ikke mindst de mange udenlandske gæster, der kommer til byen hvert år. Det handler om at skabe byliv og få mennesker til at mødes om de mange interessante oplevelser, som Blox tilbyder, siger administrerende direktør Jesper Nygård fra Realdania.

Blox bliver nyt hjem for Dansk Arkitektur Center (DAC), der åbner med sin hidtil største udstilling – ”Welcome Home” – om fremtidens boligformer. Blox danner også rammen om det tværfaglige innovationsmiljø for bæredygtig byudvikling, Bloxhub, og rummer derudover café, fitnesscenter, boliger og et fuldautomatisk parkeringsanlæg under jorden.

Hertil kommer en række uderum og forbindelser, heriblandt en legeplads for de yngste, en ny plads mod Fæstningens Materialgård, en træbrygge ud mod havnen, en bro over Frederiksholms Kanal og den kommende Lille Langebro for cyklister og gående.

Ifølge Jesper Nygård er Blox et eksempel på en helhedsorienteret tilgang til bæredygtighed, der både favner det sociale og det miljømæssige. Omkring en tredjedel af byggebudgettet er brugt på byrum og offentlige passager. I den miljømæssige afdeling kan nævnes et stort solcelleanlæg på taget og et forventet vand- og elforbrug, der er 20 procent mindre end normalt for tilsvarende byggerier. Samtidig er byggeriets CO2-udledning begrænset ved at minimere brugen af beton.

Læs meget mere om Blox i fredagens udgave af Licitationen - Byggeriets Dagblad. Her finder du blandt andet interview med Realdania-direktør Jesper Nygård og arkitekt Ellen van Loon fra OMA.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14