23948sdkhjf

Xella satser bæredygtigt i Danmark

Den tyske betonproducent har udvalgt Danmark som testmarked for en ny Ytong-blok. Blokken har allerede vagt opsigt med sin bæredygtige profil og lambda-værdi på 0,06.
Hos Xella Danmark arbejder man i disse uger på højtryk for at forberede lanceringen af en ny Ytong-blok, og ambitionen er at sætte helt nye standarder inden for bæredygtigt byggeri.

Xella-koncernen er tysk, men det bliver den danske byggebranche, der kommer til at gøre sig de første erfaringer med den nye blok, som tiltrak sig en hel del opmærksomhed, da den blev præsenteret på Bau-messen i München i sidste måned:

- Det var vildt overvældende. Vi fik mange forespørgsler, og det er enormt positivt, for Bau er efterhånden blevet messen for producenter i byggebranchen, siger Niels-Jørgen Pallesen, der siden 2008 har været regionsdirektør for Xella i Skandinavien.

Har aldrig oplevet så stor efterspørgsel
Den nye Ytong-blok præsterer en lambdaværdi på 0,06 W/mK og en U-værdi på 0,11 W/m² (ved en tykkelse på 50 cm.). Det betyder, at blokken kan bidrage til at opfylde de skærpede krav til energieffektivitet i BR10, men det er ikke i sig selv årsagen til den store forhåndsinteresse:

- Der findes andre produkter, der kan præstere lave u-værdier, men det er hele profilen, der gør, at det ser fornuftigt ud. Blokken er uorganisk og samtidig 100 % genanvendelig, og det er den kombination, der gør det interessant. Vi har været i dialog med tre store danske arkitektfirmaer, og de har alle reageret meget positivt, siger Niels-Jørgen Pallesen.

Han har efter eget udsagn aldrig oplevet så stor efterspørgsel forud for en lancering – og det på trods af, at Xella indtil nu udelukkende har gjort brug af mund-til-mund-metoden:

- Vi har i januar booket 50 % flere fremvisninger end i samme måned sidste år. Om det skyldes den nye blok, ved jeg ikke – men jeg håber det, siger Xella-direktøren, der tilføjer, at markedsføringen vil blive intensiveret i de kommende uger frem mod en planlagt ’prelaunch’ i marts måned.

Fremtiden?
Den nye blok består af to lag porebeton omkring en kerne af isolerende Ytong Multipor, og den fremstilles i én sammenhængende proces.

Produktionen kommer til at foregå i Tyskland, hvor Xella indtil videre har investeret i en enkelt produktionslinje med en kapacitet på 20.000 m³:

- Vi kan jo ikke på nuværende tidspunkt sige, hvor stort det bliver. Nu starter vi stille og roligt op i Danmark og følger udviklingen her, slutter regionsdirektøren.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094